Öztürk'ten Demir'e cevap

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk AK Parti Fethiye İlçe Binası'nda aylık olağan basın açıklamasında bulundu.Öztürk açıklamasında CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir'in geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında ki 'Anjiyo Cihazı Nerede?' sözlerine de cevap verdi. Öztürk Mehmet Demir ile ilgili olarak 'Armut Dibine Düşer' diye konuştu.

  • 1930
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Öztürk'ten Demir'e cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay öztürk aylık olağan basın toplantısı gerçekleştirdi. Turgay Öztürk ilçe Binasında yaptığı basın açıklamasında “Kıymetli basın mensuplarımız bugünkü değerlendirme toplantımıza hoş geldiniz,
Kıymetli arkadaşlar zaman zaman gündemi değerlendirmek üzere sizler ile birlikte oluyoruz. Yeni bir yılda, yine sizlerle birlikteyiz. Teşrifleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
“DÜNYADA AŞI ÜRETEBİLEN ALTI ÜLKEDEN BİRİ OLDUK”
Zorlu bir yılın geride kaldığını ifade eden Öztürk “Dünya genelinde devam etmekte olan Covid-19 salgını zaman zaman yeni varyasyonlar ile hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Pandemi tüm dünyada çok sayıda can kayıplarına neden oldu ve olmaya devam etmekte. Aşılamanın ne kadar önemli olduğunu hep birlikte yaşayarak gördük.  Burada şunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki sağlık bakanlığımız bu salgın ile dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinden daha başarılı biçimde mücadele  ediyor. Ak Parti iktidarımızın yirmi yıllık döneminde sağlık sektöründe yapılan yatırımların, gerçekleştirilen başarılı uygulamaların sonuçlarını, meyvelerini aldık. Şehir hastaneleri, devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, ambulans filoları, ambulans uçakları, helikopterleri ve yetişmiş sağlık ordusu ile vatandaşlarımıza başarılı hizmetler verdiler, vermeye devam ediyorlar. Ne mutlu ki  Türk üniversitesinde,  Türk bilim adamları, Türk aşısı TURKOVAC aşımızı yaptı ve  seri üretimine başladık. Dünyada aşı üretebilen altı ülkeden biri olduk. Bilim adamlarımıza ve sağlık ordumuza bir kez daha tebrik ve  teşekkürlerimizi  sunuyoruz” diye konuştu.
“ENERJİ SEKTÖRÜNDE YAPILAN SÜBVANSE VE VAZGEÇİLEN VERGİ GELİRLERİ 125 MİLYAR TL SEVİYESİNDE” 
Pandemi ile birlikte tüm dünyada üretim durduğunu  ya da durma noktasına geldiğini belirten Öztürk “Tedarik zincirleri aksadı, maliyetler hat safhada arttı. Amerika ve Avrupa 40 yılın en yüksek enflasyonu ile karşılaştılar. Enerji krizleri ortaya çıktı, Petrol fiyatları arttı. Dünyada doğalgaz fiyatları altı kat arttı. Küresel olarak yaşanan sıkıntılı bir dönem yaşandı. Dünyanın geçtiği bu sıkıntılı dönemde ülkemizde de bazı sıkıntılar yaşandı. Bu süreçte hükümetimiz doğal gaz, akaryakıt ve elektrik fiyatlarını sübvanse ederek vatandaşlarımızın aile bütçelerine katkı verdi. Enerji sektöründe yapılan sübvanse ve vazgeçilen vergi gelirleri 125 Milyar TL seviyesinde.  Yılın son aylarında maalesef ekonomik bir kuşatma altına alınmaya çalıştık. Kur ataklarına maruz kaldık. Dolar 18 TL seviyelerine kadar suni bir şekilde yükseltildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde ekonomi yönetimimizin almış olduğu bir dizi kararlar ile dövizdeki yükselişin önüne geçildi ve kontrol altına alındı. İnşallah yeni ekonomi programı ile yatırım, istihdam, üretim, ihracat büyüme yolunda ülkemiz yoluna devam edecek. Vatandaşımızın etkilenmemesi için azami kararlar uygulamaya alınıyor” diye konuştu. 
“EKONOMİK TEDBİRLER İLE VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”
Yüzde 50’nin üzerinde bir artış yaparak asgari ücreti 4.253 liraya çıkardıklarını söyleyen İlçe Başkanı Turgay Öztürk  “Asgari ücretten Gelir ve Damga vergisini kaldırarak çalışanların alım gücü arttırıldı ve işverenlerin vergi yükü azaltıldı.  Korumalı mevduat hesapları uygulamaya alındı.  Vatandaşlarımız bundan sonra kur artacak kaygısı ile mevduatını Türk Lirası yerine dövizde tutmasına ihtiyaç duymayacak. Alınan yeni kararlar ile bireysel emeklilikte devlet katkısı yüzde beş arttırılarak yüzde otuza çıkartıldı. iktidarımız ihracata dayalı büyümeyi destekliyor. 2021 yılında 225 milyar dolar ile ihracatta tarihi rekorlar kırdık, dünyada en hızlı büyüyen ikinci ülke olduk. Dünya genelinde ticaret hacmimiz katlanarak artıyor. 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısı 2002’de 9 iken 2021’de 48’e ulaştırdık. Ülkemizde  1 milyar doların üzerinde ihracat yapılan ürün sayısı 40’ın üzerinde” dedi.
“SAYIN ARKADAŞIMIZ YİNE BULANIK SUDA BALIK AVLIYOR, YANLIŞ MESAJLAR İLE ALGI YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR”
“Ak Parti iktidarının sağlık sektörüne verdiği önemi sadece 84 milyon insanımız değil tüm dünya biliyor” diyerek sözlerine devam eden Öztürk “Sağlık sektöründeki yatırımlarımız ülkemizin her yerinde olduğu gibi Muğla’mızın diğer ilçelerinde ve  Fethiye’mizde de devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde Ak Parti Muğla Milletvekillerimiz Fethiyeliler”e bazı müjdeler vermişti. Bunlardan birisi pandeminin teşhisinde en önemli unsurlardan birisi olan PCR cihazı idi. Bu cihaz Fethiye devlet hastanemize kazandırıldı ve uzun zamandır vatandaşlarımızın hizmetinde. Diğer bir müjde ise Milletvekilimiz sayın Yelda Erol Gökcan hanımefendinin Fethiye’mize verdiği Anjiyo ünitesi müjdesiydi. Bu konuda geçtiğimiz günlerde ana muhalefet partisi ilçe başkanı devlet hastanemizin acil kapısının önünde poz vermiş ve parmağı  ile acil girişini göstererek  anjiyo ünitesinin nerede olduğunu sormuş. Sayın arkadaşımız yine bulanık suda balık avlıyor, yanlış mesajlar ile algı yönetmeye çalışıyor. Sayın başkan hastane acil girişi önünde gazetelerin üçüncü sayfa haberlerindeki olayları işaret edercesine resim çektirip şov yapacağına keşke hastanemizin başhekimine uğrayıp biraz bilgilenseydi”  diye konuştu. 
“ANA MUHALEFET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI  HADDİNİ AŞMAYA DEVAM EDİYOR”
Anjiyo üniteleri genellikle ilçelerde değil  il merkezlerinde bulunduğunu ifade eden Öztürk “Bunun bir istisnası Alanya ilçesi. Bunun sebebi de Alanya’da Tıp fakültesinin bulunması. Bunun ikinci istisnası inşallah Fethiye’miz olacak. Muğla milletvekillerimiz sayın M.Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan sağlık bakanımız sayın Fahrettin Koca ile görüşerek Fethiye’mize bir anjiyo ünitesi sözü almışlardı. Milletvekilimiz sayın Yelda Erol Gökcan 6 Kasım 2021 tarihinde bir dizi program için geldiği Fethiye’mizde anjiyo ünitesinin 2022 programına alındığını söylemişti. Ana muhalefet ilçe başkanı Fethiye’mize kazandırmakta olduğumuz anjiyo yatırımı için Milletvekilimiz sayın Yelda Erol Gökcan’a teşekkür etmek yerine saldırmayı tercih etmiştir. Ana muhalefet partisi ilçe başkanı  haddini aşmaya devam ediyor. Armut dibine düşer. Genel başkanları geçtiğimiz günlerde ulaştırma bakanımıza mesnetsiz ithamlarda bulundu ve canlı televizyon yayınında cevabını aldı. İşleri güçleri algı operasyonu yapmak, çamur at izi kalsın politikası yapmak, dikkatleri başka noktalara çekmek” dedi.
“YALANLA, DOLANLA, ALGI İLE PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ”
“Kıymetli hemşerilerimiz müsterih olsunlar”  diyerek sözlerini sürdüren Öztürk “Fethiye’miz anjiyo ünitesine kavuşuyor. Bakanlığımızdan onay çıktı. Daha önce de açıklamıştık. Sağlık il  ve ilçe müdürlüğümüz ile başhekimliğimiz hastanede anjiyo ünitesinin kuruluşu için lokasyon tespitini yaptılar. Gerekli projeler hazırlandı. İnsan hayatını ilgilendiren bu tür projeler birtakım teknik çalışmaları gerektiriyor. Enerji hatlarından, bina düzenlemesine tek tek çalışmalar yapılması gerekiyor. Anjiyo ünitesinde kurşun kaplama işlemi gerekiyor.  Ana muhalefet partisi Fethiye ilçe başkanı Mehmet Demir’e hatırlatmak isterim: bu işler bilgi, tecrübe, teknik çalışma gerektiren işler. Bu işler kaldırım taşları  söküp takmaya, asfalt yaması yapmaya  benzemez.  Boya, badana yapmaya, popülist işler ile uğraşmaya, hiç benzemez. Yalanla, dolanla, algı ile peynir gemisi yürümez. Biz AK Parti’yiz. Söz verdik mi yaparız. Hem de en güzelini. Tekrar söylüyorum gerekli hazırlıklar yapıldı, bakanlıktan onay çıktı. İnşallah kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Vatandaşlarımız anjiyo için uzaklara gitmesine gerek kalmayacak” dedi.
“FETHİYE’MİZE 500 YATAKLI YENİ BİR YERDE YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPIMI ONAY AŞAMASINDA” 
Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ,M. Yavuz Demir ve il başkanı  Kadem Mete’nin gayretleri ile Fethiye’ye  500 yataklı yeni bir yerde yeni bir devlet hastanesi yapımının  onay aşamasında olduğunu belirten Öztürk “Yeni hastanemiz yapılınca hastanemiz yatak kapasitesi yüzde yüzden fazla artacak, hastanemiz A rolüne kavuşacak ve mevcut devlet hastanesinde bulunmayan bölümlere, uzman hekimlere  ve tedavi yöntemlerine de kavuşmuş olacağız” diye konuştu.  
“FETHİYE’MİZE YENİ BİR SAĞLIK YATIRIMI DAHA MÜJDELİYORUZ”
Fethiye’ye  yeni bir sağlık yatırımının daha müjdesini veren Öztürk “Kıymetli arkadaşlar, Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü binası, Sağlıklı Hayat Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyon projeleri Cumhurbaşkanlığımızın onayından çıkmıştır. Bu yıl içinde projesi tamamlanarak ihaleye çıkılacak” dedi.
“FETHİYE DOĞALGAZ’A KAVUŞACAK”
Fethiye’ye doğalgaz getirmek için çalışmalara başladıklarını da söyleyen Öztürk “Ülkemizin yüzde seksenine ulaşan ve yüzde yetmiş biri tarafından kullanılmakta olan doğalgazı Fethiye’miz ile buluşturmak üzere çalışma başlattık. Fosil   yakıtlardan daha çevreci ve ekonomik olan doğal gazı inşallah  Fethiye’lilerin  hizmetine sunacağız. Fethiye’miz her şeyin en güzeline layık.Sözlerime son verirken, tüm vatandaşlarımızın yeni yılını yeniden tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum. Katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi. 

Öztürk'ten Demir'e cevap
Öztürk'ten Demir'e cevap

Bakmadan Geçme