ÖZTÜRK, 'CHP AİLE SORUNLARINI DIŞARIYA YANSITMASIN'

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk parti ilçe binasında yaptığı basın toplantısında Fethiye gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Turgay Öztürk, CHP ile ilgili olarak yerel basında çıkan haberler için 'CHP aile sorunlarını dışarıya yansıtmasın' ifadelerini kullandı. Başkan Turgay Öztürk, geçtiğimiz günlerde yapılan Fethiye Belediye Meclisi Toplantısındaki bir cadde isminin değişikliği ile ilgili gündem maddesi konusunda da, 'Biz hâlbuki bu caddenin ismini Haziran 2019 meclis toplantısında, Karabağ Caddesi olarak değiştirmiştik. CHP'li meclis üyelerinin imzalarını görünce Kenan Evren Caddesi ismini Erdal Eren caddesi olarak değiştirilmesi talebini biraz yadırgadım. Çünkü burada CHP grubu konudan bir haber ya da art niyet var diye düşünüyorum' diye konuştu.

  • 957
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
ÖZTÜRK, 'CHP AİLE SORUNLARINI DIŞARIYA YANSITMASIN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk parti ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında Fethiye gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ak Parti yönetim kurulu üyeleri Salih Dündar, Mevlüt Ülker, Mustafa Dişdiş, Zafer Aykaç, Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz ve Gençlik Kolları Başkanı Sinan Cengil’in katıldığı basın toplantısında yerel gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk parti ilçe binasının en kısa sürede Çarşı Caddesi’nde yeni bir binaya taşınacağını, Ak Parti’nin kuruluş yıl dönümü ile ilgili değerlendirmede de bulundu. 

GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, İzmir’de yaşanan deprem için “İzmir’de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeni ile geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine ve aziz milletimize sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu depremde maalesef hemşerimiz Ali Bildirici hakkın rahmetine kavuştu. Hemşerimizin mekânı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
HİZMETLERİ ARTTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ
Öztürk, Ak Parti’nin kuruluş yıldönümü değerlendirmesinde “Ak Parti, 3 Kasım 2002 ‘de Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü bir devlet için, Türkiye için, Millet için yola çıkmış bir siyasi partidir” diyerek, “18 yıldır Milletin yolundan çıkmayan, Millete hizmet eden Türkiye’nin partisidir. Halkıyla gönül bağı kurmuştur. Türkiye’de değişimin, dönüşümün ve reformların adresi olmuştur. Nasıl 18 yılda demokrasi ve kalkınmada çağ atlattıysak, önümüzdeki dönemde de ülkemize hizmetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. İnşallah hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz. 3 Kasım 2002’de başlayan Millete hizmet yolculuğumuzun 18. yılında aynı inanç ve kararlılıkla 2023, 2053 ve 2071’e yürüyoruz. Biz Fethiye ilçe teşkilatı olarak yoğun bir gayret içindeyiz. İlçe binamızı vatandaşlarımızın daha ulaşabileceği bir noktaya taşıma planı yapıyoruz” şeklinde konuştu. 
CADDENİN İSMİ HAZİRANDA DEĞİŞMİŞTİ
Öztürk,  “Fethiye Belediye Olağan Meclis Toplantımızda 12 madde vardı” diyerek, “Meclis toplantısı Gündeminde 10 madde bulunmaktaydı. Gündem dışı 2 madde daha ilave edildi. Toplam 12 madde oldu.  Maddelerin ilk altısı imar İle ilgili olduğundan İmar komisyonuna gönderilmesine karar verildi. Diğer 5 madde oybirliği ile kabul edildi, bir madde(7.madde)oylanmadı.
Gündeme alınmış olan 7. Madde bizi son derece üzdü. Bu madde Çiftlik Mahallemizde bulunan “ Kenan Evren Caddesi” isminin “ Erdal Eren Caddesi” olarak değiştirilmesi talebine ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyelerinin 23.10.2020 tarihli dilekçesini görüşülmesi hakkındaydı. Erdal Eren 12 Eylül öncesi bir inzibat erini öldürmekten hüküm giymiş birisi ve caddeye ismi verilmek isteniyor. Hâlbuki bu caddenin ismini 2019 Haziran ayı Meclis Toplantısında “Karabağ Caddesi” olarak oy birliği ile değiştirmiştik. Belediye Yönetimi ve CHP meclis grubu ya mecliste daha önce verilmiş kararlardan bir haberler ya da art niyet var diye düşünüyorum. Kasım ayı Meclis gündemi bizlere ulaştıktan sonra, Bu cadde ismini daha önce değiştirip, ‘Karabağ’ ismini verdiğimizi belediye meclis toplantısı öncesinde yazı işlerimizi uyarıp; bu işte bir yanlışlık var lütfen araştırın dedik.   Cumhur İttifakı ( Ak Parti ve Mhp Meclis Üyeleri)  olarak bu maddenin değerlendirilmeye alınmamasını ve oylanmamasın sağladık. Bu tür konularda daha dikkatli, özenli ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Biz hâlbuki bu caddenin ismini Haziran 2019 meclis toplantısında, Karabağ Caddesi olarak değiştirmiştik. CHP’li meclis üyelerinin imzalarını görünce, Kenan Evren Caddesi ismini Erdal Eren caddesi olarak değiştirilmesi talebini biraz yadırgadım. Çünkü burada CHP grubu konudan bir haber ya da art niyet var diye düşünüyorum. Hazirandaki meclis toplantısında biz oy birliği ile karar aldık ve bu caddenin ismini ‘Karabağ Caddesi’ olarak değiştirdik. Bugünlerde biliyorsunuz ki Karabağ’da bir mücadele veriliyor ve güncel bir konu. Bunu hiç dikkate almadan söz konusu caddenin ismini ‘Erdal Eren Caddesi’ olarak değiştirilmesi talebi bizi çok üzmüştür. Tabi ki bu meclis gündemine alındı fakat uygulamaya sorulmadı. Biz cumhur ittifakı olarak bu konudaki itirazımızı ilettik. Sıra gündem maddelerindeki 7. Maddeye gelince oylamaya gerek olmadığı anlaşıldığından, oylanmadan geri çekilmiş oldu. Konunun bu noktaya gelmiş olması bile yanlıştır. Eğer biz bunu dikkatli bir şekilde uyarmasaydık, Cumhur İttifakı olarak bu konunun yanlışlığını anlatmasaydık muhtemelen oylanıp geçilecekti ve bizde yanlış bir şeye imza atmış olacaktık. CHP meclis üyeleri cadde ismini değiştirmek üzere bir önerge veriyor. Şunu hatırlatmak isterim; Geçen dönem, 2014-2019 döneminde mecliste aldığımız bir karar var. Bu karar şehitlerimiz, Kıvanç Cesur, Şehir Yüzbaşı Özgür Özekin ve Ömer Halisdemir’in isimlerinin önemli noktalara verilmesi konusunda bir önergemiz olmuştu. Bu meclisten geçmiş bir karar ve şu anda belediyede beklemekte. Yeni adres ve isim arayışları yerine önce bu şehitlerimizin ismini bir an önce uygun yerlere verilmesini ve bir an önce uygulamaya geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.
BİSİKLET AĞI KURULACAK
Öztürk, “9.madde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat KURUM tarafından Avrupa Bisiklet Ağı (Eurovelo) ile entegre olacak 3 bin 165 kilometrelik güzergah için 'Şehirlerarası Ulaşım ve Turizm Amaçlı Bisiklet Yolları Master Planı' çerçevesinde Anadolu ve kıyı koridoru olmak üzere 2 etap halinde planlanan İzmir ile Antalya arasında bulunan korunan alanlarda yapılacak bisiklet yolları Datça-Knidos, Köyceğiz-Dalyan, Fethiye-Ölüdeniz, Patara-Kaş-Kekova ve Bodrum-Yatağan-Milas'ta yoğunlaşacağı açıklanmıştı. 2023 yılına kadar ülke genelinde 4 bin 775 kilometre bisiklet yolu yapılacak. Bakanlığımızın bisiklet yolları ile ilgili projesi halen uygulamada, belediyemizin de daha önceki dönemlerde bu konuda kısmi çalışmaları olmuştu.   Bu Master plan kapsamında, belediyemizin GEKA’ ya “ Bisiklet Rotalarının İşaretlenmesi Odağı” projesinin hazırlanıp sunulması için Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’ye yetki verildi.  Diğer bazı maddelerde de farklı proje hazırlıkları için yetki verildi” diye konuştu. 
ÇİFTÇİLER MEMNUN    
Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Fethiye’miz turizm, tarım ve ticaret ile iştigal ediyor. Pandemide bazı oteller maalesef açılmadı. Açılan tesisler genel olarak kısa sezona rağmen sonucun fena olmadığını söylüyorlar. Tarım kesimimizin durumunu takip ediyoruz. Gerek domates gerekse zeytin üreticilerimiz ürünlerinin değerini bulmasından dolayı memnunlar” dedi. 
KİMSEYİ SORUMLU TUTMASINLAR
Öztürk, CHP’nin suni gündem yaratmaya çalıştığını ifade ederek, “Dün basından, Belediye Başkanı ile ilgili öğrendiğimiz bir takım haberler vardı. Bize bu konu ile ilgili sorular geliyor. Biz hiçbir şekilde bu konuların içinde değiliz. Bu açıklamalar tamamen kendi iç sorunlarıdır. Kendi sorunlarını birilerine mal etmelerinin bir anlamı yok. CHP aile sorunlarını dışarıya yansıtmasın ve kimseyi sorumlu tutmaya kalkmasınlar. Biz bu konuda hiçbir şekilde bilgi sahibi değiliz ve bu gündemi ‘suni gündem oluşturma çabası’ olarak görüyoruz. Bu konuda basınımıza, halkımızı bilinçlendirmesi konusunda destekler rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
KURALLARA UYALIM    
Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk,  “Kovid-19 felaketi maalesef dünyanın genelinde olduğu gibi ülkemizi de etkilemeye devam ediyor. Son zamanlarda bir miktar artış gözlemliyoruz. Vatandaşlarımızın temizlik, mesafe ve maske kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Yaşadığımız salgın felaketinde fedakârca çalışan sağlık ordumuza bir kez daha şükranlarımızı ifade etmek isterim.
Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu. 


 

Bakmadan Geçme