Özeloğlu'ndan Fethiye'ye Yeni Villa Projeleri

Fethiye'de inşaat ve otomotiv sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Özeloğlu Otomotiv ve İnşaat, inşaat projeleriyle bölgedeki konut piyasasında önemli bir rol üstleniyor. Şirket görevlisi Oğuz Özer, devam eden villa ve daire projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

  • 76

Fethiye'de faaliyet gösteren Özeloğlu Otomotiv ve İnşaat şirketi hem inşaat hem otomotiv sektöründe sağladığı hizmetlerle dikkat çekiyor. Şirket görevlisi Oğuz Özer, Fethiye'nin çeşitli bölgelerinde yürüttükleri villa ve daire projelerine ilişkin kapsamlı bilgiler paylaştı. Çalış, İncirköy, Çiftlik, Üzümlü ve Kemer gibi bölgelerde projelerinin devam ettiğini belirten Özer, özellikle Çalış ve İncirköy'deki bitmiş projelerin satış sürecinde olduğunu kaydetti. 

Müşteri taleplerini göz önünde bulundurarak projeler geliştirdiklerini ifade eden Özer, “Özeloğlu Otomotiv ve İnşaat olarak villa ve daire inşaatları yapmaktayız. Şu an hazır olarak Çalış ve İncirköy’de tamamlanmış projelerimiz satış için devam etmektedir. Müşterilerimizin istekleri ve arzuları doğrultusunda inşaat yapmaya özen gösteriyoruz çünkü inşaat sektörü arz-talep meselesidir. Fethiye’de inşaat sektörü genellikle villa talebiyle öne çıkıyor, bu yüzden biz de villa ağırlıklı projelerle ilerliyoruz” dedi.

Özer, 2024 yılı itibarıyla konut alımlarında avantajlı bir dönem olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda artan faiz oranlarının sektörde yavaşlamaya neden olduğunu, ancak devlet bankalarının faiz oranlarında yaptığı düşüşlerle birlikte daire satışlarında yeniden hareketlilik gözlemlendiğini belirtti. Özer, “Şimdi tam ev alma zamanı” diyerek, faizlerin düşmesiyle ev fiyatlarının da daha ulaşılabilir seviyelere geldiğini ifade etti.

Oğuz Özer açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Geçtiğimiz yıllarda, Kasım ayından itibaren faiz oranlarının artmasıyla birlikte inşaat sektörü yavaşladı. Ancak devlet bankalarının kredi oranlarını düşürmesiyle son dönemde daire satışlarında bir hareketlilik başladı. İlerleyen süreçte faizler daha da düşerse satışların artacağına inanıyoruz. Şu an, fiyatların oldukça uygun olduğu bir dönemden geçiyoruz. 2025 yılındaki faiz oranlarını öngöremediğimiz için, vatandaşlarımıza konut sahibi olma açısından uygun bir zamanda olduğumuzu söyleyebilirim.”

2024 yılı yaz sezonunun beklentilerinin altında bir hareketlilikle geçtiğini belirten Özer, bu yılın son çeyreğinde ise vergi zamları beklentisiyle bir hareketlilik yaşanabileceğini öngörüyor. “2024’ün son çeyreğinde Kasım ve Aralık aylarında bir hareketlilik bekliyoruz. Yılbaşından sonra 900.000 ile 1 milyon TL bandında satılan araçların fiyatları 1 milyon 200 - 1 milyon 300 bandına çıkabilir. Sadece sıfır değil, ikinci el araç fiyatlarının da artacağını düşünüyoruz” diyen Özer, özellikle sıfır ve ikinci el araçlar için de taleplerin artmasını beklediklerini belirtti.

Özeloğlu Otomotiv ve İnşaat’ın hem otomotiv hem de inşaat sektöründe sunduğu hizmetlerle Fethiye ve çevresinde güçlü bir konumda olduğunu ifade eden Özer, gelecek dönem planlarına dair olumlu beklentilerini yineleyerek açıklamalarını tamamladı.
 

Bakmadan Geçme