- Haberler
- Sağlık
- Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi İç hastalıkları uzmanı Demirkaya uyardı: Sonbahar Virüslerine Dikkat!
Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi İç hastalıkları uzmanı Demirkaya uyardı: Sonbahar Virüslerine Dikkat!
Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi İç hastalıkları uzmanı Demet Demirkaya, grip ve soğuk algınlığı arasındaki farkı anlattı. Önlem almak için neler yapılmalı, nelere dikkat edilmesi noktasında uyarılarda bulundu.
Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi İç hastalıkları uzmanı Demet Demirkaya, gripten korunmanın en etkili yollarından birinin el hijyeni olduğuna dikkat çekti. Sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla grip ve soğuk algınlığındaki artışı anlattı. Bu iki hastalığın birbiriyle çok karıştırıldığını ifade etti. “Mevsim geçişleriyle birlikte ısı değişiklikleri olmakta bunun yanı sıra bakterilerin virüslerin canlılığı artmakta vücudumuzun bağışıklık direnci düştüğünde hastalıklara davetiye oluşturmakta daha çok grip ve soğuk algınlığı dediğimiz rahatsızlıklar görülmekte” dedi.
Grip nedir? Soğuk algınlığı nedir?
“Halk arasında genelde bu iki hastalık karıştırılmakta. Nedir grip, yüksek ateşle seyreden 39,50 40 derece ateşlere varan yaygın eklem ağrısı baş ağrısıyla mutlaka yatak istirahati gerektiren bir hastalık soğuk algınlığından daha şiddetli soğuk algınlığı ise biraz daha basit 38, 38,50 dereceleri geçmeyen hapşırık aksırık ile seyreden iki üç günü geçmeyen hastalıklarımız” şeklinde konuştu.
Grip Ve Soğuk Algınlığından Nasıl Korunmalıyız?
El hijyenine dikkat çeken Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi İç hastalıkları uzmanı Demet Demirkaya, gün içerisinde düzenli el yıkamalıyız dedi. “Muhakkak el hijyeni ile korunmalıyız, bunlar damlacık yoluyla yayılmakta. Havaya hapşuruk ve aksırıkla yayılan damlacıklar tutamaçlara masalara ellerimize bulaşmakta bu da ağız ve burun yoluyla solunum sistemi hastalıkları yapmakta o yüzden mutlaka el hijyeni çok çok önemli kişisel hijyen çok çok önemli”ifadelerini kullandı.
Neler Tüketmeliyiz?
“Meyve ve sebze tüketimi çok önemli C vitamini tüketimi çok çok önemli günlük yüz gram muhakkak tüketmeliyiz. Buda günlük 2-3 adet meyveye karşılık geliyor. Turunçgiller de var greyfurt limon portakal ıspanak karalahana kapya biberi brokoli gibi yiyeceklerde c vitamini bulunmakta bunun yanı sıra c vitamini tüketimi çok çok önemli balık et süt mutlaka kas kütlemizi arttırmalıyız, düzenli egzersiz yapmalıyız ki hastalıklara bağışıklığımızı arttıralım”kaydetti.