• Haberler
  • Eğitim
  • Özel Fethiye Ata Okulları eğitim kalitesini arttıran hamle

Özel Fethiye Ata Okulları eğitim kalitesini arttıran hamle

Özel Fethiye Ata Okulları – TED Kurumsal Eğitim Danışmanlığı Lansman toplantısı gerçekleştirildi.

  • 722

Özel Fethiye Ata Okulları eğitim kalitesini arttıran hamle

Özel Fethiye Ata Okulları olarak, eğitim kalitesini en üst seviyeye çıkartmak, öğrencilere daha da nitelikli eğitim vermek için yeni eğitim öğretim dönemine Türk Eğitim Derneği Kurumsal Eğitim Danışmanlığı ile başlanılacağı açıklandı. 

Türk Eğitim Derneği Kurumsal Eğitim Danışmanlığı’na yapılan başvuru, Türk Eğitim Derneği danışmanlarının ziyaretlerinin ardından olumlu değerlendirildiği belirtildi. Böylece Özel Fethiye Ata Okulları, Türk Eğitim Derneği’nin 100 yıla yaklaşan deneyimi ve eğitim alanındaki bilimsel altyapısından faydalanarak, okulu bir üst seviyeye taşımak üzere çalışmalara başladı.

İnsan kaynakları süreçleri, müfredat geliştirme ve yabancı dil eğitimi konularında danışmanlık alınacağı, öncelikle iki sene olarak planlanan hizmetlerin sonunda, kaliteli eğitim anlayışın bir üst seviyeye çıkarmış, mükemmelleşme yolunda önemli bir adım daha atmış olacağı belirtildi.

Özel Fethiye Ata Okulları eğitim kalitesini arttıran hamle

Türk Eğitim Derneği Hakkında
Kurulduğu tarihten itibaren eğitim alanında faaliyet gösteren, yeterli maddi olanağa sahip olmayan başarılı çocukların eğitimlerini destekleyen ve Türk eğitim sistemine maddi ve bilimsel katkılar sağlayan Türk Eğitim Derneği, bugün ülke çapındaki 46 okulunu ortak eğitim yönetimi anlayışıyla yönetmektedir. Tüm okullarının aynı standartlaştırılmış kalite süreçlerine sahip olması Türk Eğitim Derneğinin eğitim yönetimindeki başarısına işaret etmektedir. Ülkemiz eğitim standartlarını yükseltecek bilimsel platformlar oluşturma ve araştırma projeleri ile eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri üzerine toplumu bilinçlendirme görevlerini de üstlenen Türk Eğitim Derneği, dünya standartlarında öğretim programları oluşturmakta, eğitim öğretimde iyi uygulama örnekleriyle öncü bir kurum olarak karşımızda durmaktadır.
Türk Eğitim Derneği, kurumsal değerlerinin ülke genelinde yaygınlaşmasını artırmak ve özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamak amacıyla mevcut okullara yönelik Akreditasyon ve Danışmanlık (TED AD) birimini kurmuştur.

Kurumsal Eğitim Danışmanlığı nasıl uygulanacak?
Türk Eğitim Derneği uzmanlarının yaptığı değerlendirmeler neticesinde gerekli şartları taşıdığımız tespit edilerek başvurumuz olumlu sonuçlanmıştır. İnsan kaynakları süreçleri, müfredat geliştirme ve yabancı dil eğitimi alanlarında alacağımız bütünleşik danışmanlık içeriğiyle eğitim kalitemizi artırmayı hedeflemekteyiz. Türk Eğitim Derneği uzmanları tüm alanlarda durum analizleri yapacak, okulumuz yöneticileri ve öğretmenleriyle ortak çalışarak her alanda gelişme kaydetmemize destek olacaklardır. Bu süreç, okulumuzun güçlü yanları ile eksiklerini gözden geçirmemizi ve gelişime açık yönlerimizi iyileştirmemizi sağlayacaktır.  Kurumsal Eğitim Danışmanlığı hizmeti almamız öğrencilerimize ne kazandıracak?

Yabancı dil eğitim programları geliştirilecek, çocuklarımız yabancı dili yaşamlarında etkili bir şekilde kullanabilme becerisi kazanacaklar. Eğitim-öğrenim metot ve materyalleri yenilikçi yaklaşımlarla gözden geçirilip iyileştirilecek. Öğrenme ortamına aktif katılımla öğrenmeyi içselleştirmiş ve öğrenmeye her zaman ihtiyaç duyan bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğretmen profili standart haline getirilecek.


 

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme