Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü eğiticiler ile buluştu

Eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde değerlendirmek üzere Muğla'yı ziyaret eden Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, 13 ilçedeki eğitim yöneticileriyle bir araya geldi.

  • 572

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen eğitim yöneticileri buluşması etkinliğinin konuğu Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Ramazan Barın, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, il ve ilçe eğitim yöneticileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan programda, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmenleri tarafından müzik konseri, halk oyunları sanatçısı Doğan Sanayır tarafından zeybek gösterisi icra edildi.

Programda açılış konuşmasını, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay yaptı. İl Müdürü konuşmasında “Muğla eğitim camiası olarak il ve ilçe yöneticilerimiz ve okul liderlerimizle birlikte Bakanlığımızın politikalarını büyük bir uyum ve iş birliği içerisinde yürüterek hep birlikte “Türkiye Yüzyılı”nı inşa etme kararlılığı içinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın ulusal projeleri gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen yerel projelerimizle bu yolda emin adımlarla ilerlemekteyiz” dedi.

Genel Müdür Doç. Dr. Mustafa Otrar ve Daire Başkanı Ramazan Barın’ı Muğla’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten İl Müdürü Emre Çay, “Genel Müdürüme, Daire Başkanıma ilimize gerçekleştirdikleri bu anlamlı ziyaretten dolayı şükranlarımı arz ediyor, bütün mesai arkadaşlarıma ve eğitim liderlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından hitaplarını gerçekleştirmek üzere Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar kürsüde yerini aldı. Efeler diyarı Muğla’da eğitim camiasının içinde olmaktan şeref duyduğunu, Sayın Bakan Yusuf Tekin’in selamlarını getirdiğini belirten Otrar “Bu Anadolu topraklarının temsil ettiği bir medeniyet var. Öyle bir coğrafya ki neresine baksanız bir medeniyet görüyoruz. Bizim de eğitimde izlediğimiz yol, bir medeniyet inşasını ifade eden yoldur. Bu nedenle kaybedilecek bir dakikamız da yok, kaybedilecek bir insanımız da yok. Bizim elimiz her zaman öğrencilerimizin elinde olmalı ve onları her daim tutmalıyız” dedi.

Eğitim ve eğitim paradigmaları üzerine konuşmasını sürdüren Genel Müdür Doç. Dr. Mustafa Otrar, eğitimi insanın geleceğine müdahale etme, insanı değiştirme işi olarak tanımladı. Otrar “Bir zamanlar bizlere eğitim verenler aslında şu an bulunduğumuz pozisyonumuzu belirleyen kişilerdir.” diyerek bireyin eğitiminde, öğretmenlerin ve velilerin rol model oluşturduğunu, doğru yaklaşımlarla, doğru bir dille iletişim kurarak eğitimde bireye ulaşabileceklerini belirtti.

Bir öğretmenin sürekli kendisini geliştirmesinin ve yenilemesinin önemine değinen Mustafa Otrar, “Eğitimde oldum diyen öldüm der. Şu anki eğitim verdiğimiz kuşak, bundan 10 sene öncekine benziyor mu? Teknolojinin çok boyutta ilerlemesiyle özellikle cep telefonlarının hayatımıza girmesiyle, şu anki nesille aramızdaki fark daha da açıldı. Günümüz çocukları, bizim çocukluk dönemimizden çok farklı. Onlara uyum sağlamadığınız sürece, onları anlamadığınız sürece, onlara erişemezsiniz. Onlara erişemediğiniz sürece de onları eğitemezsiniz. Öğretirsiniz ama eğitemezsiniz.” dedi.

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının yeni müfredat tasarımında, beceri temelli bir programın hazırlığı içinde olduğunu söyleyen Genel Müdür Mustafa Otrar, bilmeye değil eyleme dayalı yani adaletin ne olduğunu öğretmekten ziyade adil olmaya yönelik bir programın tasarlandığını açıkladı.

Konuşmasının sonunda davetliler tarafından büyük alkış alan Genel Müdür Doç. Dr. Mustafa Otrar’a, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay tarafından çini bir tablo takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bakmadan Geçme