Özdemir, 'Yarışlar için net bir takvim yok' 

FRT Televizyonu'nda yayınlanan, Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Spor Saati programının konukları Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Orman Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir ile kardeşi Milli Yarışçı Serkan Özdemir oldu. 2020 sezonunun Fethiye'deki ilk yarışına bir hafta kala tüm şampiyonaların ertelendiğini kaydeden Sadık Özdemir, 'Yarışların başlaması halinde sezonun startı Fethiye'den verilecek. Takvim olarak önümüzde net bir zaman yok' dedi. 

  • 1087
Özdemir, 'Yarışlar için net bir takvim yok' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FRT Televizyonu’nda yayılnanan, Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Spor Saati programının konukları Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Orman Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir ile kardeşi Milli Yarışçı Serkan Özdemir oldu. 2020 sezonunun Fethiye’deki ilk yarışına bir hafta kala tüm şampiyonaların ertelendiğini kaydeden Sadık Özdemir, “Yarışların başlaması halinde sezonun startı Fethiye’den verilecek. Takvim olarak önümüzde net bir zaman yok” dedi. 

Kovid-19 salgını dolayısıyla uluslararası ve ulusal organizasyonların ertelendiğini dile getiren 
Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Orman Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir; etkinliklerin yeniden başlaması adına Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın değerlendirmelerde bulunduğunu ifade etti. Milli Yarışçı Serkan Özdemir de bu tür erteleme durumlarında sporcuların olumsuz etkilendiğini belirtti. 

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Orman Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir açıklamasında, “21 Mart tarihinde Enduro Şampiyonası ilçemizde olacaktı. Bu organizasyon için tüm hazırlıkları tamamlanmıştı. Gerekli görüşmelerimizi ve billboard reklamlarımızı yaptık. Yarışmalara bir hafta kala Kovid-19 salgınından dolayı ulusal ve uluslararası organizasyonların ertelendiği duyuruldu. Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Orman Spor Kulübü Derneği olarak bizler de etkinlerimizi ötelemek durumunda kaldık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın belirleyeceği takvime göre tebliğ yapılacak. Yarışların başlaması halinde sezonun startı Fethiye’den verilecek. Öte yandan iki ayaklı şampiyonaları da Fethiye’de yapmayı düşünüyoruz. 470 dönümlük bir araziye sahibiz ve bu organizasyonların hepsini yapabilecek imkana sahibiz. Takvim olarak önümüzde net bir zaman yok. Korona virüsü salgınına göre bakılacak ve karar verilecek. Bireysel bir spor yapıyoruz. Açık alanda olduğumuz için risklerimiz daha az. Fakat izleyiciler açısından bir risk ortaya çıkabilir. Hem yarışçılarımız hem de seyircilerimiz merakla organizasyonların başlamasını bekliyor” dedi. 

Milli Yarışçı Serkan Özdemir, “Sporcular önündeki şampiyonaya fiziksel ve mental yönden hazırlıklarını belli bir program dahilinde gerçekleştirirler. Ertelenen organizasyonlar, en çok sporcuları etkilemektedir. Çünkü bir hedef belirliyorsunuz ve bu hedefe ulaşabilmek için ciddi antrenmanlar yapıyorsunuz. Avrupa Ralli Şampiyonası için tüm hazırlıklarımı tamamladım, yola çıkmak üzereydim. Fakat salgın ortaya çıktı. Takvime göre en yakın yine ülkemizde 22 Ağustos tarihinde yapılacak olan; uluslararası Trans Anatolia Rallisi… Bu etkinlikte daha önce ülkemizi 8 kez temsil ettim. Ralli için şu anda bir erteleme durumu görünmüyor. Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekli değerlendirmeleri yapıyor. Eğer iptal olmazsa 2020 yılındaki ilk organizasyon bu olacak” diye konuştu. 

    
 

Bakmadan Geçme