Özcan, yatırımcıları küstürmeyelim

Fethiye Belediyesi'nin 10 yıl önce yap-işlet-devret modeliyle Buba İnvest adlı firmaya ihale ile verdiği sahil bandı işletmesinin süresi doldu. 16 Mart tarihinde sözleşmesi biten sahil bandının boşaltılmasını talep eden Fethiye Belediyesi'nin bu talebini yargıya taşıyan Buba İnvest firması, yürütmeyi durdurma kararı istedi. Şirket mesul müdürü Süleyman Özcan, 'Biz yatırımcıyız. Sahil bandı, devletin hükmü altında olan yerdir. Kimse burada mülkiyet hakkı elde edemez. Yatırımcılar, küstürülmemelidir. Dolguyla birlikte, yaklaşık 13 milyon Euro yatırım yaptık' ifadelerini kullandı. 

  • 1617
Özcan, yatırımcıları küstürmeyelim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sözleşmesi 16 Mart 2021 tarihinde biten Fethiye sahil bandında, yatırımcı Buba İnvest firması, bu bölgede dolgunun yanı sıra üzerinde yaptığı yatırımları da öne çıkarıp talep edilen tahliyeye karşı yürütmeyi durdurma kararı istedi. Muğla İdare Mahkemesi’ne başvuran ilgili şirket, dolgu ile birlikte 33 bin 554 metrekarelik alanda 13 milyon Euro’luk yatırım yaptıklarını ileri sürdü. Buba İnvest şirketi mesul müdürü Süleyman Özcan, yaptığı açıklamada “10 yıllık sözleşme, 16 Mart 2021 tarihinde doldu. Biz 33 bin 554 metrekarelik alanı ihale ile aldık. Dolgu ile birlikte 13 milyon Euro’luk yatırım yaptık. Sahil bandı üzerindeki 16 ayrı yapıyla küçük tekne yanaşma yeri, şirketimiz tarafından yapılmış ve bir bedel alınmamıştır. Süre dolunca kaymakamlık aracılığıyla tahliyede bulunmamız istendi. Ancak biz, yatırımlarımız nedeniyle Muğla İdare Mahkemesi’nde tahliyeye karşı yürütmeyi durdurma istedik” dedi.
YILLIK 3,5 MİLYON TL
Sahil bandı üzerindeki yetki alanlarında, 16 işletmenin bulunduğunu, bunların kira bedellerinin farklı olduğunu ifade eden şirket mesul müdürü Süleyman Özcan, “Kira bedelleri aylık 11 ile 28 bin TL civarındadır. Yılda ortalama 3,5 milyon TL’lik bir kira geliri vardır. Ancak pandemi nedeniyle söylenildiği gibi bu kira bedelleri toplanabilmiş değildir. Biz pandeminin ilk döneminde kiraları yarı yarıya silip yeni ek protokolle resmiyete geçirdik. Pandemiden önce kira bedelleri, Euro ile anlaşılmıştı. Ancak devletin kira bedellerini TL’ye çevirmesi nedeniyle biz de TL’ye döndük. Şu anda pandemi nedeniyle, mekanları kapalı olan kiracılardan kira talebinde bulunmadık. Zaten 10 yıldan bu yana balıkçılar da herhangi bir bedel ödemedi. Yani balıkçılardan da ücret alınmıyor. Balıkçı barınağının temizlenmesi, sahil bandındaki her türlü gider şirket tarafından karşılanmaktadır” diye konuştu.
BELEDİYE İNDİRİM YAPMADI
Buba İnvest mesul müdürü Süleyman Özcan “Covid 19 genelgeleri doğrultusunda Fethiye Belediyesi’nin kira bedeli almaması, genelgeye göre indirim yapması için başvurumuza, olumsuz cevap verilmiştir. Mekanlar kapalı olduğu için ve mekanlardan kira bedeli almadığımız için bu başvuruyu yapmıştık. Tarafımıza gelen yazıda, sahil düzenleme projesi içerisinde bulunan ve Covid 19 tedbirleri dolayısıyla kapalı tutulduğu iddia edilen işletmeler ile belediyemiz arasında kiracı-kiralayan ilişkisi bulunmamaktadır. Günün şartlarına göre sahil bandı dolgu düzenleme projesi içinde bulunan alanın işletilmesi, şirketimizin yetki ve sorumluluğundadır. Üçüncü kişiler ile şirketimiz arasındaki ilişkilerin pandemi sürecinden olumsuz etkilenmesi muhtemelse de belediyemiz ile yaptığımız sözleşme, üçüncü kişilerle olan ilişkilerimizi kapsamamaktadır. Bu nedenle talebiniz uygun bulunmamıştır denildi” ifadelerini kullandı.
BİZ YATIRIMCIYIZ
Özcan, pandemi nedeniyle kiracılarla yaptıkları kısmi ve geçici indirimi kapsayan ek protokolleri göstererek “ Biz indirimde bulunduk. Ancak belediye, bulunmadı. Covid 19’a rağmen bedelleri faiziyle birlikte aldı. Hukuki süreç devam ediyor. biz yatırımcıyız. Burası devletin hükmü altında olan yerdir. Kimse burada mülkiyet elde edemez. Yatırımcıları küstürmemek lazım. Yapılan yatırım Fethiye’ye yapılmıştır. Hukuki sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Özcan, yatırımcıları küstürmeyelim
Özcan, yatırımcıları küstürmeyelim

Bakmadan Geçme