Özcan'dan Tarım Bakanı'na soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan Tarım ve orman Bakanı Sn Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması talebiyle kışın soğuk havalarda seralarında soba yakmak zorunda olan çiftçilere destek verilip verilmeyeceğini sordu.

  • 558
Özcan'dan Tarım Bakanı'na soru önergesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan Muğla’nın Seydikemer, Fethiye, Dalaman ve Ortaca İlçelerinde yoğun biçimde örtü altı(sera)sebze üretimi yapılmakta olduğunu ifade ederek Tarım ve orman Bakanı Sn Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması talebiyle kışın soğuk havalarda seralarında soba yakmak zorunda olan çiftçilere destek verilip verilmeyeceğini sordu.
Tarım ve orman Bakanı Sn Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması talebi ile soru önergesi veren Suat Özcan  “Seçim çevrem Muğla’nın Seydikemer, Fethiye, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde yoğun biçimde örtü altı(sera)sebze üretimi yapılmakta ve bunun önemli bölümü domates olup yurtiçi tüketimi yanında özellikle Rusya’ya ihraç da edilmekte olup ülkemize önemli miktarda döviz getirisi sağlamaktadır.
Örtü altı sebze yetiştiriciliğinde (seracılıkta) giderler tarlada üretilenden çok daha fazladır. Örtü,fidan,ilaç,gübre,işçilik,sulama gibi zorunlu giderlerin yanı sıra  kış aylarında don tehlikesine karşı ısıtma gideridir.Bunun için zorunlu olarak seralarda soba yakmak gereklidir,yakacak olarak da odun veya kömür  kullanılmaktadır. Fethiye ve Seydikemer orman depolarında odun satışı yapılmadığından en yakın Köyceğiz orman deposundan 1(Bir) steri 375 TL’ye temin edebilmektedirler. Yılbaşından önce 1 ster odun 150 TL iken halen 375 TL olmasından dolayı 225 TL fazla ödeme yapmak zorundadırlar. 1 ster odunun nakliyesi 100 TL olunca 1 ster odunun Fethiye ve Seydikemer ilçemize 475 TL ya da 500 TL ye mal olmaktadır” dedi. 
Milletvekili Suat Özcan soru önergesinde “Orman Genel Müdürlüğünce çeşitli sektörlere indirimli kereste veya başka orman ürünleri indirimli verilmekte midir? Örtü altı üreticilerine indirimli olarak odun satışı yapılması mümkün müdür? Örtü altı üreticileri zor durumdadır. Bakanlık olarak gelişen şartlara göre destek vermeyi düşünüyor musunuz?” sorularını sordu.Haber


 

Bakmadan Geçme