ÖZBEKİSTANLI SANATÇI BİSİKLETLE TÜRKİYE'Yİ GEZİYOR

Özbekistanlı sanatçı, Çin'den bisikletle başladığı İpek yolu gezisini devam ettirerek geçtiğimiz aylarda Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yaptı.

  • 1037
ÖZBEKİSTANLI SANATÇI BİSİKLETLE TÜRKİYE'Yİ GEZİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özbekistanlı sanatçı, Çin'den bisikletle başladığı İpek yolu gezisini devam ettirerek geçtiğimiz aylarda Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yaptı. Karadeniz'i bisikletle dolaşan Özbekistanlı sanatçı, Ankara'dan Antalya'ya, oradan da Fethiye'ye geldi. Ege kıyılarından İstanbul'a gezisini sürdürecek olan sanatçı, Türk halkını, Atatürk'ü ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ifade etti.

Bisiklet ile Çin'den çıktığı İpek yolu gezisinde Asya'yı aşıp, Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yapan Özbekistanlı saz sanatçısı Kursağan Çehov, Karadeniz illerini gezdikten sonra önce Ankara, ardından Antalya'ya geldi. Ege kıyılarından İstanbul'a gitmekte olan Çehov, Fethiye'de kısa süreli dinlendi. İpek yolu gezisi yaptığını anlatan Özbek sanatçı; ''Bütün dünyayı sazım, sözüm,üstadım bu bisikletle geziyorum. İpek yolundan buralara kadar geldim. Türk halkını çok seviyorum. Atatürk’ü, Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Yollarınız çok güzel, insanlarınız çok güzel'' dedi.
Çehov, Türkiye'deki tarihi yerlerin fotoğraflarını çektiğini de belirterek; ''Rize, Samsun, Trabzon ve Ankara'yı gezdim. Rize'nin çayları mükemmel. Bana dediler ki, Antalya’yı ve Fethiye'yi gez. Fethiye'ye geldim, çok beğendim. Türkiye'yi ve İpek yolunu gezerken pek çok hatıra elde ettim'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme