OYUNCU ENDER GÜLÇİÇEK, FETHİYE TURUNDA

Ünlü tiyatro oyuncusu Ender Gülçiçek tatil için yine Fethiye'yi seçti. Ayağının tozuyla SED Medya'ya ziyarette bulunan Gülçiçek, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı H. Seda Köktener ile tiyatrocu arkadaşları Selin Köktener ve Ufuk Emek'le anılarını tazeledi. Her yaz tatil için Fethiye'yi tercih ettiğini söyleyen ünlü oyuncu, sosyal mesafeli oturma düzeninin, açılmasına rağmen tiyatroları ciddi anlamda etkilediğini ifade etti. Pandemiden dolayı çıkacakları turnenin iptal olduğunu belirten Gülçiçek, 'inşallah pandemi sürecini sağlıklı atlatırız da tekrar sahnelere döneriz' diye konuştu.

  • 3111
OYUNCU ENDER GÜLÇİÇEK, FETHİYE TURUNDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aslen tiyatrocu olan ancak tüm ülkenin kendisini Baş Belası, Delisin Delisin ve Koğuş Akademisi adlı filmlerdeki oyunculuk performansıyla tanıyan ünlü oyuncu Ender Gülçiçek, tatilini Fethiye’de geçiriyor. Sümer Tilmaç, Melek Baykal, Halit Akçatepe, Nedim Saban, Perihan Savaş gibi ünlü oyuncularla da çalışmış olan Gülçiçek, pandemiden dolayı sahne alamayınca soluğu Fethiye’de aldı. Tatil için geldiği Fethiye’de, dostlarını da ziyaret eden Gülçiçek, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hürmüz Seda Köktener ile tiyatrocu arkadaşları Selin Köktener ve Ufuk Emek’le bir araya geldi.
PANDEMİ, FETHİYE’DEKİ OYUNUMUZU ERTELETTİ
İstanbul’da yaşayan ünlü tiyatro oyuncusu Ender Gülçiçek, ayağının tozuyla geldiği SED Medya’da sorularımızı yanıtladı. Gülçiçek “Pandemi sürecinde Fethiye’de oyunumuz vardı ama iptal oldu. Turneye çıkacaktık, olmadı. Biz de kendimiz tatile gelelim dedik, burdayız. Fethiye’ye 10-15 kere geldim, burası cennetten bir köşe. Her yaz tatilimizi burada geçiririz, şöyle bir gelip koyları turlarız. Şu an Tiyatro Kare’nin Ahududu oyunundayım. Melek Baykal, Suna Keskin ile birlikte oynuyoruz. Hatta bu oyunu Fethiye’de de oynayacaktık, pandemiden dolayı yasaklandığı için durmak zorunda kaldık” diye konuştu.
İLK TİYATROLARI KAPATTILAR
Ünlü tiyatrocu “Aslında 1 Temmuz itibariyle yasak kalktı ama şöyle bir genelge geldi. Sosyal mesafeli oturma düzeni. Bir çok tiyatro bunu kaldırabilecek durumda değil. Yani 500 kişilik salona 100 kişi gelecek, öyle kabul edebiliyorlar. O 100 kişi de tiyatroyu kurtarmayacak. Benim bildiğim kadarıyla birçok tiyatro perde açamayacak. Pandemi ilk çıktığında kendi kendime aşı gelene kadar tiyatrolar kapalı kalacak demiştim. Bazı tiyatrolar perdelerini açıyorlar, şu an bile İstanbul’da oynayan ekipler var. Ama dediğim gibi sosyal mesafeli olacak, o da tiyatroları kurtarmayacak. Özellikle tiyatrolarda devlet desteği de çok sağlıklı ilerlemiyor. Pandemiden önce de tiyatroların durumu pek parlak değildi ama yine de seyircisi, düzeni vardı, çarkı dönüyordu. Ama pandemi onu ciddi anlamda etkiledi. İlk mesela toplu taşıma serbestti, herşey serbestti, ilk tiyatroları kapattılar. Ülkeyi yönetenlerin, sağ sol farketmiyor, herkesin tiyatroya karşı şöyle bir bakış açısı var. Mecbur değil, gerekli değilmiş gibi algılanıyor. İlk tiyatrolar kapatılıyor. Tabii ki bu sağlık sorunudur, gerekirse kapatılır ama toplu taşıma açıktı, maçlar oynanıyordu, ilk tiyatrolar kapatılmıştı. Haliyle de en son açılacak tiyatro gibi duruyor şu an. İnşallah şu süreci sağlıklı atlatırız da tekrar sahnelere döneriz” diyerek tiyatrocu Selin Köktener ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hürmüz Seda Köktener ile ilgili düşüncelerini de paylaştı. Gülçiçek “ Selin Hanım’la 13-14 yıl önce birlikte tiyatro yapıyorduk. Orada tanışmıştık. Seda beyle de aslında daha önceden tanışıklığımız vardı. Yine bir turneye gelmiştik orada tanıştık Seda beyle. Sonra da dostluğumuz devam etti. Fethiye’ye her geldiğimizde uğruyacağız” dedi.
SÜMER TİLMAÇ’IN MANEVİ OĞLUYDU
Usta tiyatrocu Selin Köktener ise “Ender Gülçiçek’le hukukumuz 14-15 sene öncesine dayanıyor. Hatta ben ilk defa onların tiyatrosuna şu şekilde katılmıştım. Beni aradılar, bir oyuncumuz gelmiyor dediler. Ben de o dönemde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde sahneye çıkmıştım. Birlikte çok fazla turne yaptık, Türkiye’yi gezdik, çok güzel anılar biriktirdik. Çok güzel ustalarla çalıştık. Mesela Ender, Sümer Tilmaç’ın manevi oğluydu, onunla alakalı çok güzel anıları vardır. Gittiği her ekipte de sevilen bir insandır. O tabi kalıp devam etmeyi seçenlerden. Şu an Nedim Saban’la oynuyor. Onun dışında film deneyimleri de oldu. Fethiye’ye geldi, bizi ziyaret etti sağolsun. Şimdi birlikte Fethiye’yi gezeceğiz” şeklinde konuştu.
KANLI NİGAR OYUNUNDA TANIŞTIK
SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hürmüz Seda Köktener de ünlü tiyatrocu hakkında “Ender’le ilk karşılaşmamız 17-18 sene olmuştur. İlk rahmetli Sümer Tilmaç, Halit Akçatepe, Perihan Savaş, Ercüment Balakoğlu’nun oynadığı Kanlı Nigar adlı tiyatroda tanışmıştık. O yıllardan beri hep irtibatlıyız. Akabinde eşim Selin de tiyatrocu olduğu için aynı yerlerde buluşmalarımız da oldu. Ender kardeşimiz Fethiye’ye ziyaretimize geldi, şimdi kendisine Fethiye’yi gezdireceğiz. Fethiye’yi seviyor, çok defalar geldi buraya. Koronadan dolayı bir oyunu da iptal oldu. İnşallah önümüzdeki dönemlerde tiyatrolar tam anlamıyla bir an önce açılır. Ve sanat anlamında özlemlerimize kavuşuruz. Güzel işler yapacaklarını düşünüyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.

OYUNCU ENDER GÜLÇİÇEK, FETHİYE TURUNDA
OYUNCU ENDER GÜLÇİÇEK, FETHİYE TURUNDA
OYUNCU ENDER GÜLÇİÇEK, FETHİYE TURUNDA
OYUNCU ENDER GÜLÇİÇEK, FETHİYE TURUNDA

Bakmadan Geçme