• Haberler
  • Ekonomi
  • Otomotiv Uzmanından Kritik Uyarı! Son Haftaya Giriyoruz, Fiyatlar Yükseliyor

Otomotiv Uzmanından Kritik Uyarı! Son Haftaya Giriyoruz, Fiyatlar Yükseliyor

Otomobil piyasasında hareketlilik devam ederken, otomotiv uzmanı Emre Özpeynirci, araç fiyatlarının artacağı konusunda kritik uyarılarda bulundu. Özpeynirci, Eylül ayında otomobil fiyatlarına zam yapılmasının beklendiğini belirterek, alıcıları dikkatli olmaya çağırdı.

  • 311
Otomotiv Uzmanından Kritik Uyarı! Son Haftaya Giriyoruz, Fiyatlar Yükseliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde yüksek kredi faiz oranları ve artan araba fiyatları nedeniyle otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor. Ancak, Eylül ayında beklenen fiyat artışları, sektörde yeni bir hareketlilik yaratabilir. Özpeynirci, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Eylül ayında kur zammının kapıda olduğunu ifade etti.

Otomotiv Uzmanından Kritik Uyarı! Son Haftaya Giriyoruz, Fiyatlar Yükseliyor

Temmuz ayında 94 bin adedi aşan otomotiv satışlarının, Ağustos ayında da 85 bin adede ulaşmasının beklendiğini söyleyen Özpeynirci, son haftaya girildiğini ve bu sürecin nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceklerini belirtti. Özpeynirci, ulusal tip onayı olan yerli araçların 31 Ağustos’a kadar GSR2 standartlarına geçiş yapmadan satış yapma avantajının ve kur artışına bağlı olarak zam beklentisiyle yapılan alımların, bu hareketliliğin arkasındaki ana etkenler olduğunu dile getirdi.

Sektör yetkililerine göre, Eylül ayında kurdan kaynaklı ortalama yüzde 5’lik bir zam kaçınılmaz görünüyor. Euro/dolar paritesi de bu süreçte önemli bir rol oynuyor. Özpeynirci, markalar ve modeller arasında zam oranlarının değişebileceğini, yerli araçların GSR avantajının sona ermesiyle birlikte GSR2'ye geçiş yapacaklarını, bu durumun da fiyat artışına neden olacağını belirtti. Eylül ayının zorlu geçeceğini ve yılın geri kalanının da bu ayın seyrine göre şekilleneceğini vurguladı.
 

Bakmadan Geçme