OTGÖZ -İSPAT ETSİNLER BAŞKANLIĞI DA BIRAKIRIM-

Seydikemer Belediye Başkanı ve Ak Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı Yakup Otgöz, bazı yayın organlarında Saklıkent üzerinden kendisini hedef alan asılsız iddialar için ''İspat etsinler, Adaylığı da, başkanlığı da bırakırım! Bu tür iddiaları ispatlamazlarsa,yargı önünde hesaplaşacağız'' diye konuştu.

  • 4046
OTGÖZ -İSPAT ETSİNLER BAŞKANLIĞI DA BIRAKIRIM-
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediye Başkanı ve Ak Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı Yakup Otgöz, basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Kahvaltılı toplantıya Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Salih Gümüş, Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy, Seydikemer MHP İlçe Başkanı Yusuf Bağırcı ile çok sayıda gazeteci katıldı. Sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantının ardından 31 Mart yerel seçimleri çalışması hakkında bilgi aktaran Başkan Yakup Otgöz, bazı basın organlarında ve sosyal medyada Saklıkent üzerinden kendisi ve belediye hakkında iddialarda bulunanlara oldukça sert bir cevap verdi.


YAPILANLARI ANLATTI
Seydikemer Belediye Başkanı ve Ak Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı Yakup Otgöz, 5 yıllık hizmet dönemini kısaca şöyle açıkladı: ''5 yıl geldi, geçti. Ama nasıl geçti? Biz de bilemedik, siz de bilemediniz. Seydikemer yeni bir ilçeydi. Verdiğimiz sözler vardı. Biz çalışacağız dedik. Allah'ın izniyle 65 mahallemizde biz tamamen hizmete odaklandık. Coğrafi olarak baktığımızda Muğla'nın yüz ölçümünde en büyük ilçeyiz. Tabi merkezde az iş yapıyoruz gibi gözüksek de biz istediğimiz hedeflere ulaşıyoruz. Ektiğini biçme zamanı geldi diye derler ya biz de o döneme geldik. Hükümet Konağı ile belediye hizmet binasının ihalesi yapıldı. Bu hizmetler neden geç kaldı dersek yer konusunda büyük sıkıntımız vardı. 5 yıl önce deseniz Seydikemer'deArsa'da sıkıntı var mı? Resmi kuruluşların yeri var mı derseniz? Ben var derim. Beldeden ilçe olacağını hiç kimse o zaman düşünmüyordu. Ama 200-300 metrekareden başka elimizde yer yoktu. Sadece bir garaj yeri vardı, onu da kanun olarak Büyükşehre vermek durumunda kaldık.Onlar da haklı, tabi garaj yapacaklar. İmar planı Seydikemer için çok önemliydi. Bizim 1075 dönüm yerde toprak koruma kurulundan geçti. İzinlerin hepsi bitti. Biz Salı günü de meclisten karar aldık. İhale aşamasını hazırladık. Bundan sonra da bizim bahane üretmek gibi bir şansımız kalmayacak. Tabi ne zaman kalmaz? Vatandaşlarımız bize yetki verirse. Biz olmasak da alt yapı hazır. 150 yataklı Devlet Hastanesinin de bütün izinleri bitti. İhale aşamasına geldik. Neden geç kaldınız derseniz de biz Fethiye ve Seydikemer'in arasında bir bölge hastanesi olması için çok uğraştık. Bu da Çırpı da olabilirdi. Ama nüfus yetersiz kaldı. O yönden yerli yerine oturtamadık ama Sağlık Bakanımız da Seydikemer'de hastanenin 150 yataklı olması yönünde kararı verdi. Çok kısa zamanda çalışarak sonuca ulaştık. Belki şimdiye kadar ihalesi de olabilirdi ama Büyükşehirle aramızda anlaşarak zemin artı 4 kat, 2 kat da bodrum, 7 kat olarak hastanenin projesi elimizde. İnşallah bunu en kısa zamanda hayata geçirmek için çalışacağız. Tabi bir de köprü Seydikemer'de büyük sıkıntıydı. Köprünün de her işi bitti, korkulukları da...Sadecegiriş ve çıkışlara sıcak asfaltı kaldı. Güzel bir asfalt olsun istiyoruz, grayderle dökmek istemiyoruz. Seydikemer'e yakışır bir şekilde sıcak asfalt yapıp, o yolu ulaşıma açacağız. İmar planı olduğunda rekreasyon alanları, yürüyüş bantları da olacak. Hepsi ona bağlı. İmar planını bitirdikten sonra bu işlerin hepsi bir bir hayata geçecek. Bizim mazeret üretme şansımız bundan sonra hiç yok. Tabi ki pazarcılar da kapalı pazar yeri istiyor. Bunların hepsi meydan da dahil bir birhayata geçecek''


''DÜRÜSTLÜĞÜMLE GELDİM''

Saklıkent Kanyonu ile ilgili bazı medya organları ve sosyal medyadan yapılan iddiaları da cevaplandıran Belediye Başkanı Yakup Otgöz; ''Saklıkent'ten de bize vuruyorlar. Biliyorsunuz burası şirket. Belediyenin yüzde 100 hissesi belediyeye ait bir şirket. Bu 6102 sayılı Türk Ticari Kanununa göre serbest denetleniyor. Yani Belediye meclisi denetlemiyor. Ama biz karar alırken hepsini belediye meclisinden aldığımız kararlarla yürütüyoruz. Burada 62 bin 246 kişinin hakkı var. Ben bugüne kadar doğruluğumla, dürüstlüğümle geldim. Bundan sonra da kimsenin hakkını kimseye yedirmem.1 kuruşunu yedirmem. Ama basında haberler çıkıyor. İnanır mısın? İspatlasınlar, adaylığı da bırakırım, Belediye Başkanlığını da bırakırım. Biz bugüne kadar alnımızın akıyla geldik. 6 dönem seçim kazanmak üst üste, hiç kolay değil. En zor iş sandıktan çıkmaktır. Allah'ın izniyle 7. seçime de gidiyoruz. Çalışmalarımız da sürüyor. Vatandaşımız kimi tercih ederse o olacak. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Gelen veya gelmeyen tüm arkadaşlara selamlar diyorum. Ama Seydikemer'de kimsenin hakkı kimseye yedirilmez. Biz Belediyenin 1 kuruş parasına peşkeş çektirmeyiz. İspatlasınlar, gelsinler. Belediye Başkanlığını hemen bugün bırakırım. Bırak aday olmayı, aday olmayı zaten düşünmem. Ufacık çıkar peşinde uğraşmayla bu işler olmaz. Herkes samimi olsun, dürüst olsun. Yani ispatlasınlar, başımın üstünde yeri var. O zaman teşekkür edeceğim onlara'' diye konuştu.


''YASAL HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ''

Bu mesnetsiz iddiaları basında yazanlara karşı yasal haklarını arayacaklarını belirten Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ''Yasal hakkımızı biz arayacağız. Kanun hakkımızı mahkemeye taşıyacağız. İnşallah bunların hepsi hak ettiği cezayı alacak. Şundan emin olun. Yani Seydikemer'de Saklıkent, Tlos şirketi yüzde 100 bütün hisseleri belediyeye aittir. Oradan kazanılan para da belediyeye gelir, hiç bir yere gitmez. Peşkeş çekilmez hiç bir yere. Bundan herkesin emin olmasını istiyorum. Ama bu iddiaları atan arkadaşlar saklı gizli atmasın, açık açık çıksın. Bu iddiaları atan arkadaşlar iddiaları ispatlamak ile yükümlüdür. Ben o kadar iddia ediyorum. 1 kuruşun bile boşa gitmediğini düşünüyorum. Yani Seydikemer'deTlos olmasa, bizim başka gelirimiz yok. Tlos şirketin, Saklıkent'in bize faydası çok büyük. Şu an yine müracaat ettik. Zaten Haziran'da sözleşme bitiyor. İnşallah tekrar verirler diye düşünüyorum'' dedi.


''TURİZME AÇACAĞIZ''

Seydikemer'i yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında tanıtmak için çaba harcadıklarını da belirten Başkan Otgöz; ''Biliyorsunuz, EMITT Fuarına bu yıl bağımsız olarak katıldık. Kendi standımız vardı. İnsan inanın, orada mutlu oluyor. Gururlanıyor. Demek ki biz de Fethiye, Bodrum, kaş gibi yerlere yaklaşıyoruz diye insana ümit geliyor. Çünkü Seydikemer turizme de açık bir yer. Bakir bir yer. Biliyorsunuz,Karadere de 100 yataklı otelimiz bu yaz hizmete açılacak.Kumluova'da da bir otelimiz var, 2. katını yapıyorlar. Saklıkent'i artık Türkiye'de ve dünyada bilmeyen yok. Dünyaca bilinen bir yer. Biz fuarlara katılarak da buradaki turizm değerlerini tanıtacağız. Turizme açılacak yerleri turizm alanı olarak ilan edilmesi için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Tarımın yanında turizmden de vatandaşlarımızın faydalanması için biz büyük emek sarf ediyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor'' dedi.

 

Bakmadan Geçme