Oteller Tam Kapasite Çalışabilir, Ancak...

Tüm dünyada ve ülkemizde etkili olan pandemi nedeniyle bir türlü açılamayan turizm sezonunun 1 Temmuz'dan itibaren başlaması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayınladığı konaklama tesislerinde kontrollü normalleşme genelgesi ve sağlıklı turizm sertifikasını rehber alan tesisler Fethiye'de de harekete geçiyor. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal, pek çok işletmenin Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlandığını ifade ederek 'Temmuz ayından itibaren pek çok tesisimizin açacağını düşünüyorum. Ancak yurt dışı uçuşlar başlamaz ise en azından kısa vadeli olsa da tesislerimizin Bakanımızın da dediği gibi yüzde 50'sinin açacağını ve Haziran sonu sezon başlar diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

  • 4635
Oteller Tam Kapasite Çalışabilir, Ancak...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizm sezonu ile ilgili beklentilerini dile getiren ve pandemi şartlarının sezonu kısalttığını vurgulayan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal, “Genelgemiz iki gün önce yayınlandı. Süreç daha çok taze. İşletmelerimiz kendi müşteri potansiyeline bakacaklar. Olaya şu açıdan bakmak lazım. Sadece yerli müşteri gelse otellerimiz dolar mı? Ardından yurt dışı uçuşlarımız ne zaman başlayacak? Bunları düşünüp işletmelerimiz kendi kararlarını verecekler. Uçuşlar söylendiği gibi 1 Temmuz’da başlar ise ki bakanlıklarımız bu konuda çalışmalar yapıyor; Temmuz ayından itibaren pek çok tesisimizin açacağını düşünüyorum. Ancak yurt dışı uçuşlar başlamaz ise en azından kısa vadeli olsa da tesislerimizin yüzde 50’sinin açacağını düşünüyorum. Haziran sonu sezon başlar diye düşünüyorum” dedi.
İNŞALLAH PANDEMİ SONA ERER
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal, “Tesislerimize Kısa Çalışma Ödeneği kolaylığı sağlandı ve personelimiz için biz de bu ödeneğe başvurduk. Devletimizin kendi imkanları doğrultusunda yapabileceği yardımları yaptığını düşünüyorum. Artık normalleşme sürecine de geçildiği için bu konuda başka paketin çıkacağını düşünmüyorum. Artı KGF destekli krediler verildi. Pek çok işletmemiz buna başvurdu. Artık normalleşmeye geçmek durumundayız. İnşallah bu hastalık azalarak sona erer ve tüm sektörler normal işleyişine, hayatına devam eder” diye konuştu. 
YÜZDE 50 ŞARTI YOK
Uysal “Özellikle altını çizmek istiyorum. Daha önce pek çok şey konuşuldu, yazıldı. Yanlış bilgilerden bir tanesi de tesislerin kapasitesinin yarısı kadar çalışılacak söylentisi. Kesinlikle hiçbir yönetmelikte, kapasitesinin yüzde 50’si çalışacak diye bir ibare yok. Tesisler, 100 odası varsa 100 odasını doldurabilir. Bunda herhangi bir sıkıntı yok ancak tesis kendi imkanına bakarak sosyal mesafeyi nasıl koruyacağına dikkat ederek şezlong, restoran masası, bar sandalyeleri gibi kaç kişiyi kurallara uygun yerleştirebileceğine kendisi karar verecek. Benim mesela 100 odam var ama restorantım sosyal mesafeyi koruyarak 70 kişiyi alıyorsa 70 kişilik kapasitem oluyor. Fiyatlar düşecek ya da çıkacak diye bir şey yok ama fiyatlar arz ve talebin dengesine göre değişebilir” şeklinde konuştu.

Oteller Tam Kapasite Çalışabilir, Ancak...

Bakmadan Geçme