ORTAÇGİL 'KÖTÜ BİR DÖNEMDEYİM'

Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde Efetto Live sahnesinde vereceği konser öncesinde buluştuk Türk Müziğinin efsane isimlerden Bülent Ortaçgil ile. Yeni beste hazırlığında olmadığını ifade eden Ortaçgil 'Kötü bir dönemdeyim. Bereketli dönemimde değilim. Yeni beste yapmıyorum ya da yaşlanıyorum yapamıyorum' dedi.

  • 2200
ORTAÇGİL 'KÖTÜ BİR DÖNEMDEYİM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk gitarist, şarkıcı ve besteci Bülent Ortaçgil, 50 yıla yaklaşan müzik hayatında unutulmaz şarkılara, bestelere imza attı. Ortaçgil’in ‘Eylül Akşamı’ şarkısında geçen ‘belki benim kağıt param, bir şekilde, döne dolaşa senin cebine girmiştir’ şarkısını mırıldanarak ulaşıyoruz Kayaköy Mahallesi’nde bulunan Efetto Live’ye. Akşam burada vereceği konser için sahnesinde hummalı bir şekilde çalışırken buluyoruz Bülent Ortaçgil’i… Şarkılarını severek dinlediğimiz sanatçıyla röportaj yapmanın heyecanını taşıyoruz. İster istemez bir korku oluyor insanda! Sonuçta yılların eskitemediği bir sesle bir araya geleceğiz. Ya istediğimiz gibi gitmezse diye düşünüyor insan. Ama neyse ki bütün sevecenliğiyle karşılıyor bizi Bülent Ortaçgil. Akşama vereceği konser hazırlığına ara veren Ortaçgil ile kısa ama güzel bir röportaj gerçekleştiriyoruz.

Fethiye’yi nasıl buldunuz?

Ortaçgil; Fethiye’ye 3 saatlik uzaklıkta oturuyorum. Fethiye’nin içinde yaşamadığım için çok büyük bir fikir sahibi değilim. Ben Bozburun’da yaşıyorum. Tabi ki Fethiye büyük bir yer.

Müziğe nasıl başladınız?

 Profesyonel olarak 1986 yılından beri müzik yapıyorum. En önemli çalışmalarımı daha önce yayınladım ama o zamanlar profesyonel müzisyen değildim. 1986 yılından beri profesyonel müzik ile yaşıyorum. Kimya mühendisiydim ama bıraktım. Çocukluktan beri şarkı söylerdim. Şarkı söylemek, şarkı yazmak hayatımda hep vardı. Sadece Türkiye’nin o yıllar ki koşullarına göre karar veremiyordum. Yaptığım ile yaşayabilip yaşayamayacağıma karar veremiyordum. O yüzden ikircikli bir uzun dönem oldu. O arada da mesleğim kimya mühendisliği olduğu için 6-7 yıl Kimya Mühendisliği yaptım.

Bestelerinizi yaparken etkilendiğiniz şeyler oluyor mu? İlham var mı?

İlham ya vardır ya yoktur. Aslında ilham denilen bir şey yoktur. İlham dediğinizin kendi dağarcığınızla ilintili bir şey. Birde bereketli zamanlarınız oluyor. Hiçbir şey yapamadığınız zamanlar oluyor. Bu işin belli bir formülü yok. Neyden etkilenirsek; dünyadan, yaşamaktan, senden, ondan… Birilerinden etkileniyoruz. Ama formüle edilmiş bir durum yok. Kime sorsanız eğer bir cevap veriyorsa bil ki her şeyi anlatmıyordur.

Yeni beste hazırlığınız var mı?

Yeni beste hazırlığında olmadığını ifade eden Ortaçgil, “Kötü bir dönemdeyim. Bereketli dönemimde değilim. Yeni beste yapmıyorum ya da yaşlanıyorum yapamıyorum. Ben müzik hayatımda yaptığım şeylerin arkasında durdum. 50 yıla yaklaşan bir müzikal hayatım var. Onun anlamı şu: Kötü bir şey yapıp silemezsiniz. Dolayısıyla o arkamı hep yanımda taşıyorum. Onunda sorumluluğunu taşıyorum.

Bakmadan Geçme