Ortaca Cinayet Sanığına 25 Yıl Hapis

Muğla'nın Ortaca ilçesinde geçtiğimiz yıl ağustos ayı içinde ölü bulunan ve kaza sonucu motosikletten düşüp hayatını kaybettiği değerlendirilen 2 çocuk babası 56 yaşındaki Hüsamettin Karaduman'ın aynı mahallede oturan komşusu Mustafa B. (56) tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü cinayet zanlısına önce müebbet hapis cezası verilirken, bu ceza iyi hal indirimi ile 25 yıl olarak verildi. 

  • 4931
Ortaca Cinayet Sanığına 25 Yıl Hapis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Ortaca ilçesinde geçtiğimiz yıl ağustos ayı içinde ölü bulunan ve kaza sonucu motosikletten düşüp hayatını kaybettiği değerlendirilen 2 çocuk babası 56 yaşındaki Hüsamettin Karaduman’ın aynı mahallede oturan komşusu Mustafa B. (56) tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü cinayet zanlısına önce müebbet hapis cezası verilirken, bu ceza iyi hal indirimi ile 25 yıl olarak verildi. 
Duruşma sonrası maktul Hüsamettin Karaduman'ın oğlu Akay Karaduman'ın vekili Recep Güneş, karara İstinaf Mahkemesi nezdinde itiraz edeceklerini, iyi hal indirimi verilmemesi gerektiğini açıkladı. 
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Mustafa B.'nin tanıkları dinlendi. Tanık Mehmet A., cinayet olayı ile ilgili bilgisinin bulunmadığını belirterek, Mustafa B.'nin kendi yanında telefonla bir bayanla konuştuğunu, cinsel tacizde bulunduğunu, daha sonra kadının yanına gittiğini söyledi. Tanık Selim S. ise bir sitede Mustafa ile otururken bir kadının aradığını, eşine tehdit ile cinsel tacizde bulunulduğunu iddia etti. Tanıkların dinlenmesinin ardından son sözü sorulan Mustafa B., ''Bu olay namus ve şeref için yapılmıştır. Her insanın hayatında kırmızı çizgileri vardır. Bu kırmızı çizgilerde namus ve şereftir. Hüsamettin Karaduman ile aynı köyde doğduk ve büyüdük. Her ikimizin de karakterini bütün köy bilmektedir. Benim namusuma verdiği leke, köyde ömür boyu konuşulacak bir lekedir. Benim şerefime yaptığı bu olayı ölene kadar benim içimden çıkmayacaktır. Şahısla ahirette Allah'ın katında bu konuyu halledeceğiz. Orası ayrıdır. Yüce Mahkememizin vereceğe karara saygılıyım. Ama Hüsamettin'in bana yapmış olduğunu asla affetmeyeceğim'' dedi. 
Ardından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Şengönül, sanığın üzerine atılı maktule yönelik ''kasten öldürme'' suçunu işlediği sabit görülerek müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, verilen cezanın takdiren iyi hal indirimi uygulanarak 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ve tutukluluğunun devamına karar verdi. 
Kararın ardından açıklamada bulunan maktul yakınlarının avukatı Recep Güneş, ''Karara itiraz edeceğiz. Müebbet hapis ile cezalandırılmalıydı. Çünkü maktulde 5 bıçak darbesi bulunmaktadır. Kasten işlenmiş bir cinayettir. Sanık müvekkili haksız tahrik indirimi istedi ama mahkeme sadece iyi hal indirimi verdi. Biz karara İstinaf Mahkemesi nezdinde itiraz edeceğiz'' diye konuştu. 

 


 

Ortaca Cinayet Sanığına 25 Yıl Hapis
Ortaca Cinayet Sanığına 25 Yıl Hapis
Ortaca Cinayet Sanığına 25 Yıl Hapis

Bakmadan Geçme