Onur Akın, 'Sanat olmadan toplum ayakta kalamaz'

Sevilen sanatçı Onur Akın, korona virüsü salgını sürecinde müzik sektörünün zor günler yaşadığını belirtti. Hiçbir destek paketinden faydalanamayan müzik sektörü ve sektörle ilgili diğer çalışanlar için Büyükşehir belediyeleri ve belediyelere projeler sunduklarını kaydeden Akın, şu zamana kadar bir adım atılmadığını söyledi.

  • 1894
Onur Akın, 'Sanat olmadan toplum ayakta kalamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Kültür ve sanat olmadan toplumun ayakta kalmasının mümkün olmayacağını ifade eden ünlü sanatçı Onur Akın, vatandaşlara moral vermek adına belediyelerin ve kendi sosyal medya hesaplarından canlı konser verdiğini dile getirdi. Müzik Yorumcuları Meslek Birliği ve diğer birlikler ile büyükşehir belediyeleri ve belediyelere projeler hazırladıklarını hatırlatan Onur Akın, bu çalışma ile müzik sektörü içerisindeki tüm çalışanların gelir elde edebileceklerini ifade etti.  

SEKTÖRÜMÜZ KAN AĞLIYOR
Ünlü sanatçı Onur Akın yaptığı açıklamada, “Müzik sektörünün yönetiminde, yıllardır telif hakları mücadelesi veren bir sanatçıyım. 12 yıldır Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYOR-BİR) yani tüm sanatçıların telif aldığı ve dağıttığı tek meslek birliğinin yönetim kurulundayım. Burhan Şeşen, Edip Akbayram, Belkıs Akkale, Metin Özülkü ve ben de dahil 9 kişilik bir yönetim kurulumuz var. Sektörümüz şu anda kan ağlıyor. Tüm girişimlerimizi yaptık. Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. MÜYOR-BİR, MESAM, MÜYAP, MSG meslek birlikleri olarak tüm büyükşehir belediyelerin tamamına ve belediyelere projeler sunduk. Ama hiçbirisinden müzik sektörünün sorunlarını çözmek adına en küçük bir adım gelmedi. Bu moral bozucu ve can sıkıcı bir şey… Bazı sektörlere destek paketi sağlanıyor. Bu olsun, devlet bunu hepsine yapmalı ama kültür sanat olmadan bir toplum nasıl ayakta kalır. Müziğin sustuğunu düşünseniz ya hayat çöle döner” şeklinde ifadeler kullandı. 

MÜZİK EMEKÇİLERİ SIKINTI İÇERİSİNDE
Açıklamasını sürdüren Onur Akın, “Şu an müziği üreten insanlar çok ciddi sıkıntı çekiyor. Sadece şarkı söyleyen ya da popüler kültürün sanatçılarından bahsetmiyorum. Türkiye’de yüzbinlerce düğün salonlarından tutun da türkü barlar, gece kulüpleri, birçok mekanda müzik icra eden müzisyenlerden, kayıtları yapan stüdyo görevlilerinden tonmaisterlere, ekipmanları taşıyan görevlilerden sahneyi kuran ekiplerden… Yüzbinlerce insan müzikten ekmek yiyordu. Şu an büyük sıkıntı içerisindeler. Biz bu süreçte kamusal hizmet yapıyoruz. Belediyeler veya kişiler canlı yayın yapıyor, onlara eşlik ediyoruz. Kendi instagram sayfamdan da canlı yayın gerçekleştiriyorum. Biz can cana konser yapmaya alışkınız. Hayatım konserlerle geçti. Ben insanların gözüne bakarak çalıp söylemeyi seviyorum. Sosyal medya üzerinden yapılan konserler beni çok da mutlu etmiyor” diye konuştu. 

TOPLUMUN MORALA İHTİYACI VAR
Onur Akın açıklamasını şöyle tamamladı; “Şu an insanların morale ihtiyacı var. Toplumsal olarak bizler de bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda, İzmir’de maske fabrikasında çalışan işçiler için bir konser çektim. Tek beklentimiz belediyelerin dijital konserlere geçmesi. Onların da kültür ve sanat faaliyetlerini devam ettirmesi adına… Buna çözüm bulunabilmesi için belediyelere projelerimizi sunduk. Hiçbir destek paketinden faydalanamayan sektör çalışanları bundan faydalanacak. O para bütün emekçilere dağıtılacak. Normal bir konser de kim ne kazanıyorsa, aynı şekilde olacak. O para sadece söyleyen kişiye gitmeyecek. Hepsi projelendirildi. Sadece bir adım bekliyoruz. Maalesef şu ana kadar atılan bir adım yok.” 

Onur Akın, 'Sanat olmadan toplum ayakta kalamaz'
Onur Akın, 'Sanat olmadan toplum ayakta kalamaz'
Onur Akın, 'Sanat olmadan toplum ayakta kalamaz'

Bakmadan Geçme