Önleminizi bir an evvel alın, paranızın yarısı gidecek

Artan enflasyonla birlikte her sektöre arka arkaya gelen zamlarla birlikte dolar ve Euro karşısında Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Uzmanlar gelecek dönem hakkında uyarılarda bulunmaya başladı.

  • 28351
Önleminizi bir an evvel alın, paranızın yarısı gidecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomiye dair yorumlarıyla tanınan Evren Devrim Zelyut vatandaşları enflasyona karşı uyardı. Zelyut yaptığı açıklamada, Türk lirasının yaşayacağı değer kaybından bahsetti ve herkesin mutlaka alması gereken önlemleri sıraladı.

"Sel geliyor. Selden karşıya geçebilmek için nefesini iyi tutmak gerekiyor" diyen Zelyut vatandaşları uyardı. Ceplerindeki paranın değer kaybetmemesini isteyen kişilere mutlaka yapmaları gerekenleri sıraladı. Zelyurt'un açıklamalarının devamı şöyle:

"İster bi iş yeriniz olsun ister normal çalışan bir vatandaş olun ister emekli memur hiç fark etmez. 2024 yılı içinde paranızın en yarısı gidecek. Bu olmadan önce önlemler almanız lazım. Zam yağmurundan korunmanız lazım. İşte size krizi atlatmanı için gereken reçete..."

"Neden en az yarısı gidecek? Matematiksel gerçekleri sizinle paylaşıyorum" diyen uzman isim yayımladığı videoda reçeteyi de takipçileri ile paylaştı.

'BUNLARI MUTLAK YAPIN'

"Bunları mutlaka yapın" diyen Evren Devrim Zelyut, yaklaşan devasa enflasyondan önce vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamalarını gerektiğinin altını çizdi. İşte ünlü ekonomistin sıraladığı o maddeler...

1. Konu lazımsa alın, inşaat malzeme endeksi yukarı doğru gidiyor.

2. Araç ihtiyacınız varsa alın. Bütün ana parçalar dışarıdan.

3. Bilgisayar, telefon, tekstil ihtiyaç varsa hemen alın. Maliyetler artıyor.

4. Borsada ticaret öğrenin. E ticaret dersleri alın.

5. Girdilerinizi elinden geldiği kadar stoklayın. Vadeli satarken doları 40 TL'den hesaplayın.

6. Hayatta kalacak kadar küçülün.

7. Altın yukarı doğru gidecek ama hisselere de özen gösterin.
 

Bakmadan Geçme