Ölüdeniz semalarında televizyon izledi

Fethiye'de tecrübeli yamaç paraşütü pilotu Hasan Kaval, özel olarak hazırladığı sistemle paraşütüne bağladığı koltukta, bin 200 metre yükseklikte Ölüdeniz manzarasında televizyon izledi. Usta paraşütçü Hasan Kaval'ın sosyal medyada paylaştığı görüntüler, dünya medyası ile Türkiye'de büyük ilgiyle izlendi. Kaval, 'Ölüdeniz'i, Fethiye'yi dünyanın en ücra köşelerine kadar izletmekten gurur duydum. Dünyaca ünlü şarkıcı Snoop Dog benim fotoğrafımı paylaştı. Dünyadan milyonlarca beğeni ve yorum aldım. Ama ülkemizde beni kötülemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Dibe itmeye çalışıyorlar. Bu beni üzüyor' ifadelerini kullandı.

  • 2651
Ölüdeniz semalarında televizyon izledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Fethiyeli yamaç paraşütü pilotu Hasan Kaval’ı konuşuyor. Babadağ’dan uçup, gökyüzünde bin 200 metrede televizyon izlemek isteyen tecrübeli yamaç paraşütü pilotu Hasan Kaval, bir koltuğa kendi imkanlarıyla televizyon ve tekerlek yerleştirdi. Hasan Kaval, hazırlıkların ardından koltuğu, Babadağ’ın bin 700 metre pistine çıkarttı. Arkadaşlarının yardımıyla pistten kalkış yapan Kaval, pijama ile oturduğu koltukta ayakkabılarını çıkarıp terliklerini giydi. Havada rahat tavırlarıyla dikkati çeken Hasan Kaval; televizyonda Tom ve Jerry çizgi filmini izlerken, bir yandan da yanında getirdiği çerezden yedi.

Eşsiz Ölüdeniz manzarasındaki uçuşunu paraşüt kamerasıyla kayıt altına alan Kaval, Belcekız Plajına sorunsuz şekilde iniş yaptı. Hasan Kaval’ın sosyal medya hesaplarına yüklediği görüntüsü ise Türkiye’de ve dünyada çok sayıda kişinin beğenisini topladı. Kaval, yaptığı açıklamada, “Babadağ dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezidir. Dünyada başka bir eşi benzeri olmayan uçuşlar yaptım. Son projemde pijama ve terlikle televizyonda sevdiğim Tom ve Jerry çizgi filmini izledim. Çok rahat bir uçuş oldu. Yamaç paraşütünü farklı bir boyuta taşımaya çalışıyorum. İnsanlara bu sporun tehlikeli değil güvenli olduğuna inandırmak için mücadele ediyorum” dedi. 

8 yıldır binlerce uçuş yaptığını belirten Hasan Kaval, “2014 yılından bu yana Ölüdeniz’de ticari uçuş yapıyorum. Yamaç paraşütünü teşvik etmek için çeşitli organizasyonlar yaptım. Bu son yaptığım gökyüzünde televizyon izleme çok ilgi çekti. “Ölüdeniz’i, Fethiye’yi dünyanın en ücra köşelerine kadar izletmekten gurur duydum. Dünyaca ünlü şarkıcı Snoop Dog benim fotoğrafımı paylaştı. Dünyadan milyonlarca beğeni ve yorum aldım. Ama ülkemizde beni kötülemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Dibe itmeye çalışıyorlar. Bu beni üzüyor. Herkesin hayatında bir kez bile olsa yamaç paraşütüyle uçuş heyecanını yaşaması gerekir. Gökyüzü sevdalıları ve uçma meraklılarını eşsiz Ölüdeniz manzarasını paraşütten seyretmeye davet ediyorum” dedi. 


 

Ölüdeniz semalarında televizyon izledi
Ölüdeniz semalarında televizyon izledi

Bakmadan Geçme