Ölüdeniz hava oyunları 20-24 Ekim'de

Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgınını önlemek amacı ile alınan 17 günlük kısıtlama özellikle turizmde sezonun uzayabileceğini ortaya koyuyor. 17 günlük kapanmanın etkileriyle vakalarda önemli bir düşüş yaşanırsa sezonun Kasım ayını da içine alacağı kaydediliyor. Geçen yıl covid-19 nedeni ile yapılamayan Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivalinin bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılması için çalışmalar başlatıldı. Turizmci ve Ölüdeniz Hava oyunları organizatörü Kadri Tuğlu, 'Geçen sene kapanmadan önce firmalar, büyük tur operatörleri Kasım ayı için bölgeye operasyon planlamışlardı. Umarım bu sene Ekim'in ikinci yarısını ve Kasım'ı yakalarız. Biliyorsunuz geçen sene Ölüdeniz Hava Oyunları'nı da yapamadık. Bu sene 20-24 Ekim olarak onu da planladık' dedi. 

  • 1969
Ölüdeniz hava oyunları 20-24 Ekim'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük kapanma sürecinin ardından gelecek normalleşme turizmde sektörün canlanmasını sağlayacak. Ölüdeniz’deki işletme sahipleri Güvenli Turizm Sertifikalarını alırken bu normalleşme sürecinde de tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini ifade ediyorlar. İşletmelerinde son hazırlıklarını yaparak Haziran ayını bekleyen turizmciler bu yıl sezondan umutlu olduklarını ifade ediyorlar. Turizmci ve Ölüdeniz Hava oyunları organizatörü Kadri Tuğlu, “ Ben vakalardaki azalma ile beraber Haziran ayından itibaren yükseliş bekliyorum.  Geçen sene ilk defa sinyalini veren Ekim’in ikinci yarısı ve Kasım turizminin de bu sene gerçekleşeceğini umuyorum. Çünkü geçen sene kapanmadan önce firmalar, büyük tur operatörleri Kasım ayı için bölgeye operasyon planlamışlardı. Umarım bu sene Ekim’in ikinci yarısını ve Kasım’ı yakalarız. Biliyorsunuz geçen sene Ölüdeniz Hava Oyunları’nı da yapamadık. Bu sene 20-24 Ekim olarak onu da planladık. Bununla beraber en azından sezonun sonunda yaralarımızı sarmak değil ama pansuman edebilmeyi umut ediyorum. Haziran’dan itibaren yükseleceğimizi umut ediyor, dua ediyor ve hayal ediyoruz” şeklinde konuştu. 

DAHA KÖTÜSÜNÜ GÖRMEYİZ
Tuğlu, “Tek arzumuz, tek hayalimiz hemen 17 Mayıs ile beraber işlerimize dönmek ama kademeli bir açılış gelecek diye düşünüyorum. Yine kapasitelerimizin az olacağı, saatlerimizin kısıtlı olacağı ama kademem kademe Haziran başına kadar düzeltileceğini umuyorum. İnşallah böyle kalır, daha kötüsünü görmeyiz” ifadelerinde bulundu. 

PARAŞÜT İÇİN BÜYÜK TALEP VAR
Turizmci ve Ölüdeniz Hava oyunları organizatörü Kadri Tuğlu, “ Uçuşlara çok büyük talep vardı. Bu dönemde önce yabancıların uçuşlarını kısıtlamışlardı, sonra sağolsun Turizm Müdürümüz açtı yeniden. Çok az sayıda, elle sayılacak kadar az sayıda insan var şu anda. Ama büyük talep var. Umarım tablomuz bu haftadan itibaren sararmaya başlar. Önümüzdeki hafta maviye dönerse İngiltere’nin açması, Rusya’nın açmasıyla beraber ve dünyada karantinalarında kalkmasıyla beraber umarım bizde bir İspanya gibi bir İtalya gibi bir İngiltere gibi normale yavaş yavaş dönmeyi umuyoruz.  Aşılar da hızlanacak inşallah. Otel personelleri, acentacı arkadaşlarımızda bir hızlanma var. Yaştan dolayı bir hızlanma var. Sanıyorum ki turistik bölgelere aşılamada bir öncelik verilecek. Haziran ayına kadar hepimiz aşılarımızı bitirirsek bölgeye verilecek güven daha pozitif hale gelecektir ve herşey kademe kademe en hızlı şekilde yakın zamanda normale dönecektir” dedi. 

 

Bakmadan Geçme