ÖLÜDENİZ'DE KURBAN BAYRAMI BEREKETİ

Kurban Bayramı tatili Fethiye'deki turizmcilerin de yüzünü güldürdü. Kurban Bayramı tatili nedeniyle, Fethiye'ye akın eden tatilciler, Ölüdeniz plajlarını doldururken paraşütçüler ve tur tekneleri de yoğunluk yaşadı.

  • 1837
ÖLÜDENİZ'DE KURBAN BAYRAMI BEREKETİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Kurban Bayramı tatili nedeniyle Fethiye’ye yerli turist akını oldu. Özellikle Ölüdeniz’i tercih eden yerli ve yabancı turistler de havada sıcak olunca plajlara akın etti.

ÖLÜDENİZ’DE YOĞUNLUK VAR

Kurban Bayramı tatili için Fethiye’ye gelen tatilcilerdünyaca ünlü Ölüdeniz plajlarını doldurdu. Fethiye’nin nüfusunun Kurban Bayramı tatili nedeniyle 500 bine yaklaştığı öğrenildi. Yerli ve yabancı turistlerin tercihininÖlüdeniz Kumburnu ve Belceğiz Plajı olduğu kaydedilirken,gün boyu plajları dolduran tatilciler, tatilin ve güneşin tadını çıkardı. Akşam saatlerinde ise barlarda restoranlarda eğlenmeyi tercih eden turistler, Fethiye ve Ölüdeniz çarşılarında alışveriş yapmayı tercih etti. Diğer yandan ilçede yaşayan vatandaşlar ise bayramı koylarda piknik yaparak ya da yaylaya giderek geçirmeyi tercih etti.

DURGUN SEZONU HAREKETLENDİRDİ

  Fethiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Argın bu yıl beklenen iyi sezonun durgun geçtiğini ancak Kurban Bayramı tatilinin Fethiye turizmine bereket ve can suyu sağladığını söyledi. Argın ‘’ Fethiye’de Bayram tatili nedeniyle oteller doldu. Bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bu yıl beklediğimiz turizmdeki yoğunluğu yakalayamamıştık. Ancak 4 günlük bayram tatili turizme can suyu oldu. Durgun geçen sezona Kurban Bayramı tatili yerli tatilciyle bereket getirdi. Dileriz Kurban Bayramı tatilinin ardından aynı şekilde yoğunluğu yaşarız ‘’ ifadelerini kullandı.

PARAŞÜTE İLGİ BÜYÜK

Öte yandan, Ölüdeniz’e gelen turistlerin bir diğer odak noktası yamaç paraşütü oldu. Dünyaca ünlü Paraşüt merkezi Babadağ’da yamaç paraşütü pilotlarıyla uçan turistler bayramı Belceğiz Plajı’na iniş yaparak geçiriyor. Paraşütçüler ise bayram bereketi yaşadıklarını belirtip yoğunluğun sezonu canlandırdığını ve kendilerine ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağladığını belirttiler.

TRAFİK DURMA NOKTASINDA

Kurban Bayramı yoğunluğu trafikte de iyice hissediliyor. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Fethiye’de trafik ekiplerinin aldığı önlemlere rağmen, trafik akışı zaman zaman durma noktasına geldi. Kumburnu Tabiat Parkı Plajı önünde trafik yoğunluğu hissedilirken Ölüdeniz Plajı’na giden güzergahlarda Jandarma Trafik ekiplerinin aldığı tedbirlerle sorun yaşanmıyor.

Bakmadan Geçme