Ölüdeniz 20. Uluslararası Hava Oyunları 15-20 Ekim'de

Fethiye'de düzenlenen Ölüdeniz 20. Uluslararası Hava Oyunları Festivali 15-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Festivale 70 ülkeden 300'e yakın sporcu katılacak. Bu yıl Türk Yıldızları hava oyunlarında gösteri yapacak.

  • 2729
Ölüdeniz 20. Uluslararası Hava Oyunları 15-20 Ekim'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde 20.’si yapılacak Uluslararası Hava Oyunları Festivali hazırlıkları son aşamaya getirildi. 15-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale 70 ülkeden 300’e yakın sporcu ile dünyanın en iyi 50 akrobasi pilotunun geleceği bildirildi. Fethiye Belediyesi, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, FETOB, FETAV ve yöredeki turizmcilerin destekleri ile gerçekleştirilecek Ölüdeniz 20. Uluslararası Hava Oyunları Festivali’ne 70 ülkeden sporcular gelecek. ABD’den Güney Afrika’ya, Çin’den Portekiz’e kadar hemen her ülkeden yamaç paraşütü tutkunları ile hava sporları okulları Ölüdeniz’e gelmeye başladı. Bu yıl Türk Yıldızları festivalde biri gösteri geçişi olmak üzere prova ve ana gösteriler gerçekleştirecek. Festival Koordinatörü Turizmci Kadri Tuğlu, festival boyunca güzel bir hava beklediklerini ifade ederek, “Yöreyeçok fazla turist bekliyoruz. Thomas Cook’un açığını kısa süre de olsa festival dolduracak” şeklinde konuştu. 

Kadri Tuğlu, “15-20 Ekim tarihleri arasında, 2000 yılında başladığımız Ölüdeniz Hava Oyunları etkinliğimizin yirmincisini düzenleyeceğiz. Bu yıl yine büyük bir coşku yaşayacağız. Uzun süreli hava tahmin raporlarına baktığımız zaman 6 günün 5 gününün güneşli geçeceği belirtiliyor. Şansımıza hava sıcaklığı da artıyor. Geçen sene katılımda binli rakamlara ulaşmıştık. Bu yıl 70 ülkeden bin 300 civarında sporcu bekliyoruz. Gösteri grupları, sporcular ve diğer unsurlar Ölüdeniz’e gelmeye başladı. Bu yıl Asya ülkelerinde artış söz konusu… Hindistan, Malezya ve Singapur gibi ülkelerden katılımlar arttı. Türk Hava Kurumu ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra ülkemizin gururu Türk Yıldızları, 18 Ekim Cuma günü bir gösteri geçişi yapacak. Cumartesi günü prova yapacak ve 20 Ekim Pazar günü Çalış Sahili’nde ana gösteriyi sunacaklar. Konser ve diğer etkinliklerin olacağı bir 6 gün bizi bekliyor. Yamaç paraşütü single(tekli) ve tandem (ikili), microlight, paramotor, uzaktan kumandalı model uçak, sıcak hava balonu gösterileri olacak. Dünyanın en iyi seviyede 50 atlayıcısını getirdik. 150 kişilik bir şov ekibi olacak. Dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi haline geldik. Kesintisiz 20 yıldır yapıyoruz. Hava oyunlarını Fethiye Belediyesi’nin himayesinde yapıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlardan çok ciddi destek alıyoruz. Thomas Cook’un zamansız iflası bölgemizi de olumsuz etkiledi. Otel işletmeci arkadaşlarımız büyük zarara uğradı. Tahsilat yapamadılar ve gelecek müşterilerini kaybettiler. Buraya gelecek olan misafirler münferit olarak geliyorlar. Gelir ve harcama düzeyleri çok yüksek. Uçuş okullarından erken gelip, antrenmanlara başlayanlar oldu. Önümüzdeki günlerde sayının daha da artmasını bekliyoruz. Otelcilerimizden festival döneminde ciddi bir doluluk olacağını duyduk. Tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu. 
 

Ölüdeniz 20. Uluslararası Hava Oyunları 15-20 Ekim'de
Ölüdeniz 20. Uluslararası Hava Oyunları 15-20 Ekim'de
Ölüdeniz 20. Uluslararası Hava Oyunları 15-20 Ekim'de
Ölüdeniz 20. Uluslararası Hava Oyunları 15-20 Ekim'de

Bakmadan Geçme