Okullarına koşarak gittiler

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Muğla ve ilçeleriyle Fethiye ve Seydikemer'de de yüz yüze eğitim başladı. Sabah saatlerinde zil sesiyle beraber sınıflarına koşan öğrenciler, okullarını özlediklerini söylediler.

  • 1743
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Okullarına koşarak gittiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de de köy okulları statüsündeki 8’i anaokul olmak üzere 7 ilkokul ve 2 ortaokulda yüz yüze eğitim başladı. Okullarda maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasına özen gösterilirken Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü ve müdür yardımcıları, bölgede açılan okulları tek tek gezerek kontrollerde bulundular. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Seyrek nüfusu olan bölgelerimizin tespiti yapıldı. Toplam 8 anaokulumuz ile 7 ilkokul, 2 ortaokul şeklinde olmak üzere 9 okulumuzda bugün yüz yüze eğitim öğretim başladı” dedi.
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle uzun bir süredir kapalı olan okullarda kademeli olarak normalleşme başladı. İlk olarak köy okullarında yüz yüze eğitim başlarken Fethiye’de de seyrek nüfusun tespit edildiği bölgelerdeki okullarda da öğrenciler ders başı yaptı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü ve müdür yardımcıları, bölgede açılan okulları tek tek gezerek kontrollerde bulundular. Öğrenciler, okullarına sabah saatlerinde koşarken, teneffüse çıkan öğrencilerin okullarına olan özlemleri ve mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Maske ve sosyal mesafeye uyarak bahçede oyunlar oynayan öğrenciler, okullarına kavuşmanın sevincini yaşadılar. Bazı veliler de okul dışında çocuklarının çıkış saatini heyecanla beklerken yüz yüze eğitimin başlamasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler. 
OKULLARINA KAVUŞTULAR
Eldirek Mahalle Muhtarı Osman Köse, mahallesinde bulunan Eldirek İsmail Sarıkaya İlkokulu’nda yüz yüze eğitimin başladığını, pandeminin bitmesiyle ortaokulun da açılmasını beklediklerini söyledi. Köse “Bizim köyümüzde bugün itibariyle yüzyüze eğitim başladı. Çocuklarımız, maske-mesafe-hijyen kurallarına uyarak kısmen de olsa okullarına kavuştular. İnşallah bundan sonra bir sıkıntı olmadan eğitim devam eder. İnşallah bu pandemi biter de okullarımızın hepsi tam zamanlı olarak açılır. Eldirek İsmail Sarıkaya İlkokulu olarak şu anda herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Okulumuzda da pandemi tedbirleri en üst düzeyde alınmış durumda” dedi.
VELİLER DE MUTLU
Okul çıkışında heyecanla bekleyen bir veli, “Okullar açıldığı için çok mutluyuz. Çocuğum canlı derslerden çok sıkılmıştı. Yüz yüze eğitimin başlaması, çocuklar için de iyi oldu” dedi.
İkiz çocuklarını bekleyen bir başka veli ise “ 2.sınıfa gidiyorlar. Bizler de çok sıkılmıştık evde. Uzaktan eğitim hiç olmamasından iyi ama yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Böyle canlı canlı okula gelmeleri daha güzel” diye konuştu.
HEPSİ KOŞARAK GELDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ise kademeli olarak başlayan yüz yüze eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “İlçemizde de tüm Türkiye’de olduğu gibi 15 Şubat itibariyle resmi ve özel anaokullarımız açıldı. Bunun dışında da yerleşim yerlerindeki nüfus seyrekliğine göre bazı yerleşim bölgelerimizdeki okullarımızı İl Hıfzıssıha Kurulu’na göre açtık. İlçemizde 3 resmi anaokulumuz var, 5 tane de özel bağımsız anaokulumuz var. Velilerimiz anasınıflarıyla bunu karıştırmasınlar. Bağımsız anaokullarımız, bakanlığımız talimatları doğrultusunda bugün itibariyle toplam 8 anaokulumuz yüz yüze eğitime başladı. Bunun ötesinde seyrek nüfusu olan bölgelerimizin tespiti yapıldı. Bu da toplam da 7 ilkokul, 2 ortaokul şeklinde olmak üzere 9 okulumuzda daha bugün yüz yüze eğitim öğretim başladı. Bizler daha önceden okullarımızda temizlik ve mesafe anlamında tedbirlerimizi almıştık. Öğretmenlerimiz çalışmalarını yaptılar. Bizler kontrollerimizi sağladık. Sabah itibariyle bütün okullarımızı gezip dolaştık. Katılım çok güzel, çocuklarımızın moral-motivasyonu çok güzel. O görüntüler bizi çok mutlu etti. Her biri okula koşarak gelmiş ve çok mutlulardı. Okulun özlendiği havası vardı. Alınan tedbirlerle, velilerimizin desteğiyle, çocuklarımızın kurallara uymasıyla bu süreç devam edecektir. 1 Mart ve daha sonraki tarihlerde 8.sınıflar, 12.sınıflar, özel eğitim sınıfları olmak üzere kademeli olarak da yüz yüze eğitim devam edecektir” dedi.
 

Okullarına koşarak gittiler
Okullarına koşarak gittiler
Okullarına koşarak gittiler
Okullarına koşarak gittiler
Okullarına koşarak gittiler
Okullarına koşarak gittiler

Bakmadan Geçme