OKULLARDA THK'Yİ TANITIYOR

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Merkez yönetim kurulu üyesi ve Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya İlçe Milli Eğitim Türk Hava Kurumu iş birliğiyle okullarda katıldığı seminerlerde THK'nin faaliyetlerini anlatıyor.

  • 1180
OKULLARDA THK'Yİ TANITIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Merkez yönetim kurulu üyesi ve Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya İlçe Milli Eğitim Türk Hava Kurumu iş birliğiyle okullarda katıldığı seminerlerde THK'nin faaliyetlerini anlatıyor. Okullardaki seminerlerde Atatürk'ün kurduğu Türk Hava kurumunun faaliyetlerini bir bir sıralayan Özkaya, ''THK 93 yıldır Kurban bayramlarında topladığı derilerle bugün üniversitesini kurmuş, Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' sözü üzerine sağladığı yangın söndürme uçaklarıyla orman yangınlarını da söndürmektedir. Ormanlarımızın korunmasına yardımcı olmaktadır'' dedi.


Uğur Okullarında ve Ölüdeniz Ortaokulunda katıldığı seminerlerde THK'nin kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlatan THK Şube Başkanı ve Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Mustafa Özkaya, “1925’te Atatürk tarafından kurulan THK’nın en büyük amacı gençlerimize Türk Havacılığını benimsetmek, bununla ilgili tüm havacılık kurslarını vermek ve sonunda da ülkemizin ihtiyacı olan pilotajlara kadar giden yolda hizmet gerçekleştirmektir'' dedi.


Türk Hava Kurumu'nun önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Özkaya, ''Bu sebeple de biz Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanlığı olarak 2017 ve 2018 eğitim-öğretim yılında da Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Hava Kurumu 2007 yılından bu yana yapılmış olan protokol gereği okullarımızdaki öğretmenlerimizi eğitim merkezlerimizde seminer vererek model uçak rehber öğretmenliği sertifikası sağlayıp görevlendiriyoruz. Bu kursları aldıktan sonra öğretmenlerimiz okullarında model uçak malzemelerini tamamen şubemizden ücretsiz alarak model uçak kursları açmaktadırlar. Bu çalışma ile pek çok öğrencimiz model uçak eğitimi almıştır'' dedi.
Özkaya, “Türk Hava Kurumu her yıl şubat ayında tüm Türkiye genelinde eğitim merkezlerinde sportif amaçlı havacılık kursları yani yamaç paraşütü, planör, yelken kanat, mikrolight, serbest paraşüt kursları açmaktadır. Biz bu kurslara gitmek isteyen ve bilgi almak isteyen gençlerimizi şubemize bekliyoruz. Türk Hava Kurumu uluslararası havacılık federasyonu FAİ’nin 1929’dan beri Türkiye’deki tek yetkili kurumu olup ve FAİ’nin yönetmenlik ve yönergeleri, Türk Hava Kurumu’nın yönetmenlik ve yönergeleri doğrultusunda bu kursları vermekte. Babadağ'dan yamaç paraşütü ile uçan pilotlarımız ticari uçuş belgelerini yine THK 'de katıldıkları kurslar sonunda alabilmektedir. THK, özellikle yaz mevsiminde meydana gelen orman yangınlarında yangın söndürme uçakları ile ormanlarımızın korunmasında önemli bir görev yapmaktadır. THK, pek çok sosyal projede görev almaktadır. Sizler özellikle Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünü lise öğretiminin ardından seçebilirsiniz. 2020 Dünya Hava Oyunlarının bir etabı Fethiye-Ölüdeniz Babadağ'da yapılacaktır. FAİ Heyeti Türkiye'de yapılacak Hava Oyunları şampiyonası için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de 5 il ve 1 ilçede bu yarışmalar yapılacak. Bizim için 3 yarışmanın Fethiye'de yapılacak olması bize onur ve gurur veriyor. Bunun içinde büyük bir çalışma içerisindeyiz. 2019’da test yarışmaları ve 2020’de de resmi bir şampiyona ve Dünya Hava Oyunları Olimpiyatları yapılacak. Türk Hava Kurumu Fethiye şubesi olarak sizlerin THK'nin etkinliklerinden yararlanmalarını bekliyoruz” dedi

Bakmadan Geçme