Okul servis şoförlerine eğitim

Menteşe ilçesinde jandarma ve emniyet sorumluluk alanında hizmet veren okul servis şoförlerine yönelik eğitim verildi. Jandarma, Emniyet, Sağlık ve Şoförler Odası ile servis şoförlerinin katıldığı eğitim toplantısında pandemi kuralları konusunda da bilgiler verildi.

  • 892
Okul servis şoförlerine eğitim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Menteşe ilçesinde jandarma ve emniyet sorumluluk alanında hizmet veren okul servis şoförlerine yönelik eğitim verildi. Jandarma, Emniyet, Sağlık ve Şoförler Odası ile servisi şoförlerinin katıldığı eğitim toplantısında pandemi kuralları konusunda da bilgiler verildi.

Verilen eğitim kapsamında okul servis araçları hizmet yönetmeliğinin amacı, okul servis araçlarında aranacak şartlar, taşıma işinde çalışan servis şoförü ve rehber personelde aranan şartlar ve rehber personelin uyması gereken kurallar hakkında bilgi verildi.

Eğitim toplantısında okul servis araçlarının 2019 yılında ülkemizde hayatını kaybedenlerin yüzde 8’i yaralananların ise yüzde 16,5’ini 3-17 yaş aralığındaki çocuklar oluşturduğu açıklandı. Okul servis araçları denetiminde karşılaşılan eksiklerin başında rehber personel bulundurulmaması, öğrenci dışında yolcu alınması, ‘dur’ yazısı ve kırmızı ışıklı lambaların bulunmaması, emniyet kemeri kullanılmaması, seyir halinde iken cep telefonu ile görüşülmesi ve sürücünün mesleki yeterlilik belgesinin bulunmaması olarak sıralandı.

2019 yılı denetlenen okul servis araç sayısının 453 bin 312 olduğu belirtilirken, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde 3 bin 764 okul servis aracının denetlendiği açıklandı. 2020-2021 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte şu ana kadar 637 servis denetlendiği belirtildi.

Okul servis şoförlerine eğitim
Okul servis şoförlerine eğitim
Okul servis şoförlerine eğitim

Bakmadan Geçme