Oğuz ''Villa ve Apartlara Talep Artacak''

Pandemi nedeniyle turizm sektöründeki belirsizlik villa ve apartlara ilgiyi arttırıyor. Muğla'nın giriş çıkış yasağının kaldırılmasıyla birlikte Fethiye'deki villa, apart ve müstakil konutlara talebi fazlalaştırdı.

  • 1153
Oğuz ''Villa ve Apartlara Talep Artacak''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Pandemi sürecinin kalkmasıyla birlikte müstakil konutlara, müstakil villalara, apartlara olan talep artacaktır” diyen Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Muğla bölgesi kapalı olduğu zaman gelmek isteyenler vardı. Biz özellikle emlakçı arkadaşlara villaların kiraya verilmemesiyle ilgili telkinlerde bulunduk, rica ettik. Dernek olarak yazı yazdık. Ancak giriş çıkışlar açılınca büyükşehirlerden bir geliş görünüyor. Zaten geçen gün de trafikte bir yığılma olmuş. Sağlık açısından kontollü açılmanın yine kontrollü bir şekilde devam etmesi, turizm açısından bir zarar getirmeyecektir diye düşünüyoruz. Beklentimiz bu yönde. Tedbirlerin devam etmesi lazım. Sosyal mesafe kuralına ciddiyetle uyulması, maske kullanımına önem verilmesi gerekir. Ancak bu yıl turizmle ilgili taleplerde bir değişiklik olacaktır. Sağlık hassasiyetiyle ilgili villaya, apartlara, müstakil konutlara yönelme olacaktır. Otellerin yarı kapasiteyle çalışması konusu var. Talep nasıl olacak? İnsanlar turizm anlamında bu riski alacaklar mı? Çünkü tatile çıkmak bir risk teşkil edecek. Bu riski en aza indirgemekle ilgili kamu otoriteleri bir çalışma içerisinde. Biz de emlakçılar olarak bu riski almamak ve minimuma indirmek konusunda gerekli hassasiyetleri gösteriyoruz. Ancak müstakil konutlara, müstakil villalara, apartlara olan talep artacaktır” diye konuştu.

GEÇEN YILKİ TURİZM HAYAL

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz “Yurt dışından acil bir turizm talebi olduğuyla ilgili çok duyumlar almıyoruz. Yurt dışı piyasalar biraz daha temkinli olacaklardır. Çünkü bu işin karantina boyutu var, hastalığın taşınması boyutu var. Yani o biraz sıkıntılı bir iş. Ancak beklentimiz Haziran-Temmuz ayı itibariyle yurt dışı uçuşların da açılması neticesinde bir kısım talep olacaktır ama geçen yılki turizmi beklemek bu yıl için hayal olacaktır. Düşük yoğunluklu bir turizm bekleyeceğiz. Ama öncelikle iç pazarları hedeflemekte fayda var. Hedefleri doğru tespit etmekte fayda var diye düşünüyorum” dedi.

Bakmadan Geçme