Oğuz 'Faizler düştü, stoklar eridi'

Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için aldığı tedbirlerle faizlerin düşmesi emlak ve konut piyasasını hareketlendirdi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye ve çevresinde de konut ve emlak piyasası faizlerin düşmesi ile birlikte hareketlenirken stokların eridiği ifade edildi.

  • 1483
Oğuz 'Faizler düştü, stoklar eridi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konut ve emlak almak isteyenlerin mutlaka yıl başından önce almaları tavsiye edilirken Fethiye ve bölgemizdeki fiyatların konut maliyetleri artmasına rağmen geçen yıl ki fiyatlarla hemen hemen aynı oranda olduğu ifade ediliyor. Fethiye Emlakçılar Derneği başkanı ve Muğla Emlakçılar Odası yönetim kurulu üyesi Serdar Oğuz ‘faizlerin düşmesi ile emlak ve konut piyasası hareketli durumda. Yatırım yapmak isteyenler için emlak piyasası uzun vadede her zaman kazandıran bir piyasadır’ ifadelerini kullandı. 

CİDDİ KAR ELDE EDEBİLİRLER
Fethiye’de emlak, konut ve inşaat piyasasında hareketlilik yaşandığı ifade ediliyor. Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için aldığı tedbirlerden olan faizlerin düşmesi özellikle inşaat, emlak ve konut piyasasında hareketliliğe sebep oldu. Fethiye Emlakçılar Derneği başkanı ve Muğla Emlakçılar Odası yönetim kurulu üyesi Serdar Oğuz yaptığı açıklamada yatırım yapmak isteyenlerin yılbaşına kadar emlak ve konut alarak doğru bir yatırım yapabileceklerini söyledi. Oğuz ‘Emlak piyasası her zaman uzun vadede kazandıran bir piyasadır. Dolayısıyla uzun vadeli yatırım yapmak isteyenlerin yatırımlarını bu sektöre yapmalarında fayda var. Bu süreçte ciddi kar elde edebilirler. Yatırım yapacak olan kişilere şöyle bir uyarımız olabilir, ihtiyacınız olmayan parayı gayrimenkule yatırın. Çünkü emlak her zaman alınıp-satılan bir emtia değildir. Alması kolay, satması zordur… Satarken ciddi bir ıskonto yapabilir ya da piyasa değerinin altında satabilirsiniz. Doğru yatırımla uzun vadede ciddi kar marjı yakalamak da mümkün olabilir’ dedi. Serdar Oğuz faizlerin düşük olduğunu hatırlatarak ‘Faizler düşük… Şu an emlak almak için doğru bir zaman. 0,99 faiz konut alımlarında devam ediyor. Bunun 0,79 inme beklentimiz var. Bun yönde hükümetin çalışmaları var. Sektörü olumlu etkileyecektir. Sektördeki satışlara baktığımız zaman son 3-4 ayda faizlerin düşmesi ile konutlara ciddi bir talep oldu. Piyasayı hızlandırdı ve eldeki stokların erimesini sağladı. Piyasaya para girişi sağlayan bir etki yarattı. Bunun artarak devam etmesini bekliyoruz. Bu gelişme konut fiyatlarının artmasına neden olacaktır. Yatırım için beklemeyin, yatırımınızı hemen yapın’ ifadelerini kullandı. 

DAİRE FİYATLARI 300-500 BİN TL 
Oğuz Fethiye’deki ortalama daire ve villa fiyatlarını hatırlatıp ‘geçen yıl ki fiyatlarla hemen hemen aynı durumdayız inşaat maliyetleri eklenmiş değil’ dedi. Oğuz ‘Stok olarak bekleyen konutların satımında alıcı avantajlı. Ancak yeni yapılan binalarda enflasyon mutlaka fiyatlara yansıyacaktır. Tavsiyemiz bir an önce yatırımınızı yapın, paranızı bu şekilde değerlendirin. Fethiye’de daire fiyatları 300 bin ile 500 bin TL arasında değişiyor. Konutun yeniliği-eskiliği, konumuna göre fiyatlar değişmektedir. Villalarda havuzu olup-olmaması ve yerine göre 750 bin TL ile 1 milyon 750 bin TL arasında değişiyor. Şu anda fiyatlarda artış yok ama artması muhtemeldir. Konut almak isteyenler bir an önce almalıdır. Enflasyon fiyatlara yansıyacak. Türkiye’de enflasyon düşüşe geçti, cari açık kapanıyor; bunların mutlaka piyasaya olumlu bir etkisi olacaktır. Ancak geçen yıl ki enflasyonun konut fiyatlarına yansımadığını düşünüyoruz. 1-2 yıl önce yapılan konutlar enflasyonun etkisini görmedi. Bu fiyat artışından etkilenmek istemeyenler hemen konut alımını bir an önce yapmalılar’ diye konuştu. 


 

Oğuz 'Faizler düştü, stoklar eridi'

Bakmadan Geçme