Öğretmen atamaları açıklandı!

Öğretmen atamaları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. MEB Öğretmen atama takvimi ile branş ve kontenjan dağılımı da açığa kavuştu. Kabine Toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin branş dağılımları ve başvuru takvimi için bugünü işaret etmişti. Bakan Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması olacağını duyurdu.

  • 278
Öğretmen atamaları açıklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca öğretmen adayı öğretmen atama takvimi ile ilgili son gelişmeleri merak ediyor. MEB son duyurusuna göre atama takvimi netleşirken ve adaylar süreçlerini başvuru kılavuzuna göre yapmaya başlayacak. Öğretmen ataması sonrası kontenjan ve kadro sayısı belli oldu. Bakan Tekin’in açıklamasına göre, en çok atama yapılacak 5 branş belli oldu.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı öğretmen atamaları hakkında açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, programda açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: 20 bin öğretmen ataması yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atanacağını söyledi.

Bakan Tekin'in açıklamalarından satır başları:

Bakan Tekin’in açıklamasına göre en fazla sınıf öğretmenliği ataması yapılacak. Bu atama döneminde 3 bin 262 sınıf öğretmeni göreve başlayacak.

ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJAN VE BRANŞ DAĞILIMI

Bakan Tekin’in açıklamasına göre, en çok atama yapılacak 5 branş şöyle: sınıf öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, rehberlik öğretmenlik, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce.

Sınıf öğretmenliğini 2 bin 499 kadroyla özel eğitim öğretmenliği, bin 597 kadroyla rehberlik öğretmenliği, bin 594 kadroyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 968 kadroyla İngilizce öğretmeni takip edecek.

20 Mayıs'ta başlayacak atama başvurularına ilişkin sürecin ayrıntıları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.

Bakmadan Geçme