Öğrenciler simitlerini protokolle paylaştı

Fethiye'de yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle yapılan açılış töreninde öğrenciler protokol ile okula yeni başlayan öğrencilere simit ikramında bulundu. İstanbul'daki bir okulda simitlerin havaya atılması nedeniyle soruşturma açıldığı ileri sürülürken, Fethiye'de öğrenciler okula yeni başlayan arkadaşlarına simit ikram etti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Gazi İlkokulu'ndaki törende öğrencilerin kendilerine ikram ettiği simitleri öğrencilerle paylaştı.

  • 1246
Öğrenciler simitlerini protokolle paylaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlköğretim Haftası ve yeni eğitim öğretim yılı töreni, Gazi İlkokulu’nda düzenlendi. Açılış törenine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkan Vekili Fatih Ugan, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya,AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, şube müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın söylendiği törende Okul Müdürü Bengü Büyükteke kısa bir konuşma yaparak okulun eğitim kadrosu ve öğrenci sayısı hakkında bilgi aktardı.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un gösterdiği yolda 21. yüzyılda eğitim öğretimde hedeflenen noktaya ulaşacağız. Özellikle okullarımızda teknoloji tasarım ve bilgi beceri atölyelerinin kurulması için çalışıyoruz. Fethiye’de 2 bin 300 eğitim çalışanı, 29 bin öğrenci yeni eğitim öğretim yılına başladık. Taşımalı eğitimde 2 bin 500 öğrenciyi değişik okullara taşımaktayız. Bu konuda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürümüzün tavsiyeleri sonucu 1. sınıfa ve anaokuluna başlayanların öğretmen ve şube seçimleri kurallarla belirlenmiştir. Bu konuda haksızlığın olmadığını ve adaletli bir çalışma yapıldığını gördük. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gazi İlkokulu öğrencilerinden Toprak Güçlü ve Ceyda Korkmaz, İlköğretim Haftası’nın önemini anlattı. Çisem Bahar Tatlıcan ise İlköğretim Haftası şiirini okudu. Buğra Tunç ve Zeynep Güçlü ise İlköğretim ile ilgili özlü sözleri okudu. Oku öğrencilerinden Bulut Toprak ise Yeni Ders Yılı adlı şiiri okurken, her öğrenci bol bol alkış aldı. Tören sonunda okulun martı sınıfı 1. sınıfa başlayan öğrencilere simit ikramında bulunurken, öğrenciler protokol üyelerine de simit dağıttı. Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkan Vekili Fatih Ugan, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser simitlerini öğrencilere paylaştırdı.

Bakmadan Geçme