Öğrenciler Nevruz Bayramını kutladı

Fethiye Birey Anaokulu ve İlkokul öğrencileri, Nevruz Bayramını kutladı. Minik öğrenciler çeşitli aktivitelerle Nevruz'u bayram tadında coşku bir şekilde karşıladı. 

  • 563
Öğrenciler Nevruz Bayramını kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birey Anaokulu ve İlkokulu’nda baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz coşkuyla kutlandı. Orta Asyave Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirilmektedir. Özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gündür.

Nev (yeni) ve ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen ve yenigün anlamını taşıyan Nevruz, kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere bir çok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanır. Gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart’ta güneş göçmen kuşlar gibi kuzey yarımküreye yönelir. 21 Mart ile birlikte havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar. Öğrenciler bu anlamlı günde fidan dikimi yaptı ve bahçede pandemi kurallarına uygun ikramlarını yedi. Öte yandan dileklerini ağaca asıp, baharın coşkusunu yaşadılar. 

Öğrenciler Nevruz Bayramını kutladı
Öğrenciler Nevruz Bayramını kutladı

Bakmadan Geçme