Öğrenciler Muhtarlık Hakkında Bilgi Aldılar

Fethiye Babataşı Mahallesi Muhtarı Emray Yetim öğrencilere ders vermeye devam ediyor. 

  • 1035
Öğrenciler Muhtarlık Hakkında Bilgi Aldılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahalle sınırları içerisinde bulunan Yusuf izzet Gökçe İlkokulu 3/D sınıfı öğrencileri öğretmenleri Çetin Çetkin ile birlikte Babataşı mahallesi muhtarlığını ziyaret ettiler. Öğrencileri Aza Nuri Ardıç ile birlikte karşılayan Muhtar Emray Yetim muhtarlık ile ilgili öğrencilere bilgilendirmede bulundu.  

Muhtarların görevleri ve yetkileri hakkında bilgiler aktaran Muhtar Emray Yetim “Uzun süredir mahallemizde muhtarlık yapmaktayım. Yerel yönetim anlamında, vatandaşın ulaşabildiği ilk resmi kurum muhtarlıktır. Halkın en kolay ulaşabildiği ve en kolay hizmet alabildiği muhtarlık idari bir birimdir. Muhtarın birçok yetkisi bulunmaktadır. Bu yetkilerin her biri ayrı bir öneme sahiptir. Muhtarlık yapacak olan kişilerin görevlerini iyi bir şekilde bilmesi gerekmektedir. Ayrıca vatandaşta muhtarın görevlerini iyi bilirse bir sorunu olduğu zaman muhtara daha bilinçli olarak gidebilir. Muhtarların başlıca görevleri şu şekildedir; mahallelerde veya köylerde yol, çeşme ve buna benzer ihtiyaçların yapılması için yerel yönetime bilgilendirme yapmak, Yapılan çeşme, yol ve bunlara benzer ihtiyaçlar sonrasında bakım, onarım ve temizlik işlerinin yapılması için çalışmalar yapmak, Hükümetten gelen çeşitli bildirileri halka açıklamak ve anlatmak, Köydeki veya mahalledeki ortak işlerin yapılması için organize yapmak ve uygulamak, Seçim zamanlarında sandık seçim kurullarına katılmak, Seçmen kağıtlarını çıkarmak ve halka ulaştırmak, görev yapılan bölgedeki ihtiyaç sahiplerini tespit ederek devletten destek almalarını sağlamak, Bulaşıcı hastalık ve bunlara benzer kötü durumlarda gerekli müdahalelerin yapılması için sağlık kurumlarına haber vermek, mahallenin sınırları içerisindeki düzeni ve dirliği sağlamak, mahallelerde  yaşanan evlilik, ölüm ve bunlara benzer durumlarda kişileri kayıt altına almak ve  Mahallede yapılacak olan birçok konu hakkında devlete ve halka bilgi vermektir” dedi. 

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Babataşı mahallesi muhtarı Emray Yetim “Yerel yönetim sisteminin temelini oluşturan Muhtarlık ülkemizde; en eski yerel yönetim kurumlarından birisidir. Muhtar mahallenin güvenliğinden, düzeninden, tertibinden ve temizliğinden sorumlu kişidir. Muhtarlar; mahalle ile ilgili her konuda yetkili kişidir. Muhtarlar; kaymakamlık ve belediye başta olmak üzere tüm resmi kamu kuruluşları ile ilişkileri yöneten yetkili kişidir. Muhtarlar mahallenin ve mahalle sakinlerinin sıkıntılarını ve ihtiyaçlarının belirleyen kişidir. Muhtarların vazife süresi 5 yıl olmaktadır. Muhtarlar atama ile değil seçimle belirlenir. 25 yaşını doldurmuş, yüz kızartıcı suçu olmayan her Türk vatandaşı muhtar adayı olabilir” dedi.

Öğrenciler Muhtarlık Hakkında Bilgi Aldılar
Öğrenciler Muhtarlık Hakkında Bilgi Aldılar
Öğrenciler Muhtarlık Hakkında Bilgi Aldılar
Öğrenciler Muhtarlık Hakkında Bilgi Aldılar

Bakmadan Geçme