ÖĞRENCİLER MİLLİ MÜCADELEYİ RESMETTİ

Fethiye'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılında 'Gençliğin Gözüyle Milli Mücadele' konulu resim sergisi açıldı.

  • 2608
ÖĞRENCİLER MİLLİ MÜCADELEYİ RESMETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Atatürk'ün liderliğinde milletle el ele verilen Milli Mücadele’nin 100. Yılı kutlamaları devam ediyor. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı Gençlik Haftasında ‘Gençliğin Gözüyle Milli Mücadele’ konulu resim sergisi açıldı. İlçedeki farklı okullarda öğrenim gören öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte hazırladığı eserler yaklaşık 1 haftalık bir çalışmanın sonucunda oluştu. Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu, Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi, Fethiye Belediye Fen Lisesi, Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Milli Mücadeleyi anlatan resimleri Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde sergiledi. Sergilenen resimlere vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

‘Gençliğin Gözüyle Milli Mücadele’ konulu resim sergisini gezen ve her bir resim hakkında öğrencilerden bilgi alan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, öğrencileri tebrik etti. Kaya yaptığı açıklamada; “Atamızın Samsun’a çıkışının ve Gençlik Bayramının 100’üncü yılında Gençliğin Gözüyle Milli Mücadelemizin başlangıcı Samsun’a çıkışının anlatılmasıydı. Çocuklarımız güzel çalışmalar yapmışlar. Sıvan dönemi olması nedeniyle bazı okullarımız katılamadı. 4 eserle katılım gerçekleşti. Katlan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okullarımızı tebrik ediyorum. Bu 100’üncü yılımızın daha nice 100’üncü yıllara ulaşmasını, ulusça kutlayacağımız Gençlik ve Spor Bayramımızı şimdiden tebrik ediyorum. Dünyada çocukların gençlerin bayramı Türkiye’ye has bir şey. Bu Gençlik Bayramının da bizlere ileriye dönük güç, kuvvet, umut vermesini arzu ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme