Ocak Belgeseli ve Ekolojik Farkındalık Çalıştayı yapıldı
Fethiye Belediyesi, Seydikemer Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği iş birliği ile düzenlenen 'Ocak Belgeseli' Seydikemer'in Kabaağaç Mahallesinde ilk kez izleyici ile buluştu. Yönetmen Ömer Öner tarafından çekimi yapılan belgesel, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Aynı zamanda Fethiye Belediyesi Meclis Salonu'nda 'Ekolojik Farkındalık ve İklim Değişikliği Çalıştayı' gerçekleştirildi.
Ocak belgeseli duygulandırdı
Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından organize edilen çevre haftası etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi’ndeki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye gelen yönetmen Ömer Öner, soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra ‘Ocak Belgeselini’ çekti. Muğla’nın birçok ilçesi olmak üzere Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yanan alanları görüntüleyen Ömer Öner, yangınlarla ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla ‘Ocak Belgeselinin’ ilk gösterimini Kabaağaç Mahallesinde yaptı. Ocak Belgeseli katılımcılar tarafından tam not aldı.
Yönetmen Ömer Öner tarafından yapılan 'Ocak Belgeseli' 16 Haziran Perşembe Günü akşamı saat: 20:30’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültürü tekrar yayınlanacak.
Ekoloji Çalıştayı’na ilgi yoğun oldu
Ekolojik Farkındalık ve İklim Değişikliği Çalıştayı ise Fethiye Belediye Meclisi’nden gerçekleştirildi. Fethiye Kent Konseyi’nin tam kadro katılımlarıyla gerçekleşen çalıştayda Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak şu açıklamalarda bulundu; “Şehirler iklim değişikliğinin hem failidir hem mağdurudur. Dünyadaki toplam enerji kullanımının yaklaşık yüzde 75’i kentlerden kaynaklanmaktadır. Bu yüzden şehirlerin iklim krizi kaynaklı afetlerle karşı karşıya kalmaları durumunda dirençliliklerinin de ölçülmesi gerekmektedir. Şehirler ne kadar hızlı aksiyon alabilecek, ne kadar başarılı olabilecek, ne kadar hazır? Bu sorulara cevap oluşturabilmek için çalışmalara hız kazandırılması ve planlamaların bu yönde hazırlanması gerekmektedir” Yaklaşık 4 saat süren ve verimli bir şekilde geçen çalıştaya katılım yoğun oldu.