Nursel Özdemir'de 21 Mart Down Sendromlular Günü etkinliği
Her çalışmasıyla fark yaratan Nursel Özdemir Kurumları'nda 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gün boyunca yapılan etkinliklere birçok ziyaretçi katılım gösterdi.
Kurucu Salih Dündar, Fethiye Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Fethiye İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Bozbaş, Fethiye İlçe Stad Müdürü Bülent Kargın, birçok veli ve katılımcı; çocukların yapmış olduğu etkinlikleri yerinde izlediler. Aynı zamanda Kurucu Salih Dündar, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve Fethiye Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk ile birlikte Akıncı Özel Eğitim Okulu’ndaki Down Sendromlular Farkındalık günü etkinliklerine de katılımda bulundu.
Nursel Özdemir Kurumları’nda çocuklar ile birlikte çeşitli oyunlar oynandı, gösteriler yapıldı. Yüz boyama, halat çekme , taş boyama gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Şarkılar çalınıp çocuklara özel oldukları hissettirildi. Farkındalık yaratmak amacıyla down sendromlu çocuk maskeleri takılarak farklı bir çalışmaya imza atıldı.
Kurucu Salih Dündar "Down sendromu aslında bir eksiklik ya da hastalık değil sadece genetik bir farklılıktır. İnsanlarda 46 kromozom bulunurken down sendromlu kişilerde kromozomun 47 olduğu ve bölünürken dağılmadığı gözlenmektedir. Dış görünüşleri birbirlerine çok benzediği halde bu çocukların her birinin karakter ve yapıları birbirinden farklı. 6.hisleri çok kuvvetlidir, öğrendiklerini kesinlikle unutmazlar. Her çocuk gibi down sendromlu çocuklar da zeka seviyesine, yetenek ve kişiliğe sahiptirler. Burada kilit nokta çocuğun kapasitesini en yüksek düzeyde kullanabilmesi için zamanında ve doğru desteği alabilmesidir. İyi kurumlarda iyi bir eğitim almak en önemli adım aslında. Bu sebeple çocuğun ilk günlerinden itibaren bir fizyoterapistle ve bir özel eğitimci ile görüşülmeli ve çocukla iletişim kurarken, onu giydirirken, beslerken nelere dikkat etmek gerektiği uzmanlarla beraber belirlenerek bir yol izlenmeli. Erken eğitim ve uygun eğitim ortamları sunulduğunda down sendromlu çocuklar çok iyi iletişim kurabilme özelliklerine sahip olabilirler ve konuşma, sözel dil becerilerinde normal gelişim gösteren akranları ile benzer konuşma özellikleri sergileyebilirler. Erken eğitim programları, ergoterapi, duyu bütünleme, fizyoterapi, dil terapisi,grup eğitim ve etkinlikleri gibi seçenekler aileler tarafından iyice değerlendirilmeli ve doğru kaynaklara ulaşılarak karar verilmelidir. Biz Nursel Özdemir Kurumları olarak sizlere yardımcı olmak için her zaman buradayız, kapımız ihtiyacı olan herkese açıktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.