NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 

Normalleşme süreci ile birlikte Kovid-19 önlemleri alınarak, nikah merasimleri yapılabiliyor. 1 Temmuz'dan itibaren düğünler de gerekli önlemler alınarak, yapılabilecek. Fethiye'deki açık hava nikah ve düğün mekanları yaklaşık 3 aylık kısıtlamanın ardından açılmaya başladı.

  • 7934
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Normalleşme süreci ile birlikte Kovid-19 önlemleri alınarak, nikah merasimleri yapılabiliyor. 1 Temmuz’dan itibaren düğünler de gerekli önlemler alınarak, yapılabilecek. Fethiye’deki açık hava nikah ve düğün mekanları yaklaşık 3 aylık kısıtlamanın ardından açılmaya başladı. Tüm hazırlıklarını tamamlayan Koca Çalış Plajı’ndaki Bahar Beach, Gülizce Organizasyon eşliğinde nikah ve düğün organizasyonlarına gerekli önlemleri alarak, yakında başlıyor. Organizatör Güliz Nalbantoğlu, “Toplu organizasyon yapan firmalar olarak bizim önlemlerimizi almamız ve insan sağlığına duyarlı olmamız gerekiyor. Hazırlıklarımızı tamamladık. Kovid-19 genelgesi doğrultusunda nikah ve düğünler için mekanımızı hazırladık” dedi. 

Genelgeye göre, nikahlar, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca açık havada yapılacak ve süre kısa tutulacak. Nikah mekanlarına maske takılarak girilecek, merasim sürecinde gelin, damat, nikah memuru ve şahitler dahil tüm misafirlerin maske takması sağlanacak. Nikahlarda tokalaşma veya temasa neden olan davranışlardan uzak durulacak, mesafe korunacak. Hediyeler uygun yere konulacak bir kutuya bırakılabilecek. Nikah mekanlarında temasa neden olabilecek dans, oyun amaçlı müzik yayını yapılmayacak, misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayını yapılabilecek.

1 TEMMUZ’DA DÜĞÜNLER BAŞLIYOR
Organizatör Güliz Nalbantoğlu yaptığı açıklamada, “Dünya ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Düğün yapacak olan çiftlerimiz çok telaşlı. Bugünden itibaren nikah törenleri için kapılarımızı açıyoruz. Bununla ilgili uymak zorunda olduğumuz kurallar var. 1 Temmuz’dan itibaren düğünler yapılabilecek. Korona virüsü salgını sürecinde Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, sağlık çalışanlarımız ve ilçemizdeki yetkililer özverili bir şekilde çalışıyor. Toplu organizasyon yapan firmalar olarak bizim önlemlerimizi almamız ve insan sağlığına duyarlı olmamız gerekiyor” dedi. 

MEKANA ATEŞ ÖLÇÜLEREK ALINACAK 
Nalbantoğlu, “Nikah seremoni alanlarımız en fazla 100 kişi kapasiteli. Bunun dışında düzenlemelerde sosyal mesafeyi göz önünde bulunduruyoruz. Misafirlerimizi içeriye maskeli olarak ve ateşlerini ölçerek alıyoruz. Maskesi olmayan davetlilere maske takdim ediyoruz. Alanımız tamamı dezenfekte ediliyor. Ayrıca el dezenfektan noktaları oluşturduk. Organizasyon öncesi ve sonrası dezenfektasyon ile mekanımız oldukça güvenli ve sağlıklı” ifadelerini kullandı. 

 OYUN VE DANS YASAK 
20 yıldır Fethiye’de düğün organizasyonu yapan Güliz Nalbantoğlu, “Düğünlerde masa oturma sayılarını azaltıp, masa sayılarını arttıracağız. Kapasiteler yarı yarıya azaltılacak. Genelgeler doğrultusunda eğer şartlar yerine getirebilirse, yemeğin önü açılıyor. Açıklanan nikah genelgelerine göre oyun ve dans kesinlikle yasak. Canlı müzik yapılabiliyor. Nikah töreni ve ardından kokteyl yapılabilecek. Düğünlerde oyun ve dans ile ilgili henüz bir genelge gelmedi. 7 dönüm alan üzerine kurulu tesisimizin 4 bin metrekarelik alanını kullanıyoruz. Önceden bin 500 kişiye kadar düğün organizasyonu yapabiliyorduk. Şu şartla bin kişilik organizasyon yapabilecek durumdayız. Elimizden geldiğince doğru yönlendirmelerle ve kurallara uymak şartıyla hizmetimizi sürdüreceğiz. Düğün tarihini erteleyenler ya da endişeli olanlar var. İmam nikahı yapmış bekleyen çiftlerimiz mevcut. İnanıyorum ki bu düğünler yapılacak. Pandemi sonra fiyatlarda bir farklılık olacağı ortada. Önceki hizmet konseptinde maliyetleri biraz düşürebiliyorduk. Şimdi kişiye özel çalışmak zorundayız. Biraz maliyetlerde yükselme söz konusu. Bu konuyu misafirlerimizle paylaşıyoruz. Karşılıklı anlayışla bunu tolere etmeye çalışıyoruz. Düğünün konseptine göre fiyat politikaları belirleniyor” şeklinde konuştu.  

 

NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 
NİKAH VE DÜĞÜN MEKANLARI HAZIR 

Bakmadan Geçme