Nev Eda çalışmalarını sürdürüyor

Fethiye'de bir ay önce kurulan Nev Eda Türk Müziği Topluluğu, çalışmalarını Koro Şefi Adnan Albayrak yönetiminde sürdürüyor.

  • 1383
Nev Eda çalışmalarını sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Müzik ve Bale Okulu’nda provalarını gerçekleştiren Nev Eda Türk Müziği Topluluğu, Türk Sanat Müziği’ni gençlerin sempatisini kazanacak icra ve repertuar seçimleri ile gelecek nesillere emanet etmek amacıyla kuruldu. Bunun yanında müziğe gönül veren, bu anlamda topluluğa katkı sağlayacak kişilere kapılarının açık olduğunu kaydeden Nev Eda Türk Müziği Topluluğu Koro Şefi Adnan Albayrak, “Çok yeni bir topluluğuz. Bir ay önce kurulduk. Nev eda yeni tavır demek, biz de müziğimizi bu üslupla ele alıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı. 

Adnan Albayrak, “Unutulmaya yüz tutmuş, gençler arasında hiç bilinmeyen Türk Sanat Müziğimizi, onların sevebileceği Batı müziği normlarıyla sentezleyerek ve icra ederek sunmak istiyoruz. Bu sayede gençler severek bizim dinleyicilerimiz arasında yer alsın. O yüzden farklı bir misyonun peşindeyiz. Müzikal açıdan bu fikirlere sahip kişiler, gelip aramıza katılabilirler. Tarzımızla hem biraz gençlere yaklaşmaya çalışıyoruz hem de biraz kendi istediğimizi onlara yansıtmak istiyoruz. Bu anlamda klasikleşmiş Türk pop müziği eserlerimizi repertuarımıza kattık. İlerleyen zamanlarda Türk Halk Müziği eserlerini de alacağız. Böylelikle bir mozaik oluşturup, dinleyicilerimizin heyecanını ayakta tutmuş olacağız” dedi. 


 

Bakmadan Geçme