Nedir hakemlerdeki Fethiye alerjisi?

Pandeminin tüm Fethiye ekonomisini vurduğu bu zor günlerde ING Basketbol Süper Ligi'nde kısıtlı imkanlarla mücadele etmeye çalışan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, bir yandan da hakemlerle baş etmeye gayret ediyor. Ligin sonu yaklaştıkça ve maçların telafisi kalmadıkça, 'Süper Lig'e Anadolu'dan katılan tek ilçe takımı' konumundaki LH Fethiye Belediyespor aleyhinde kritik anlarda verilen kararlar ligin düşme hattının kaderini yakından etkiliyor.

  • 838
Nedir hakemlerdeki Fethiye alerjisi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VARAN (1) : BURSA DEPLASMANI
İki hafta kadar önce, Süper Lig’in 17. haftasında Bursa Nilüfer Spor Salonu’nda oynanan ve ligin alt sıralarını çok yakından ilgilendiren mücadeleyi LH Fethiye Belediyespor hakemlerin son derece taraflı ve yanlış kararlarının etkisiyle 89-84 kaybetmişti.
Başhakem Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil ve Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu’nun yönettiği, son dakikaya kadar başabaş geçen mücadelede ilk periyotun bitimine 1:25 kala rakibinin müdahalesiyle sakatlanan Erdem İlter oyuna devam edememiş ve bu pozisyonda hakemler faul dahi çalmamışlardı. 
Oyunun kritik anlarında, bitime 1 dakika 5 saniye kala Fethiye hücumunda kazanılan serbest atışları sayıya çeviren Abdul Malik Abu, Fethiye ekibini 83-84'lük üstünlüğe taşımıştı. 
Maçın kırılma anında ise, Frutti Extra Bursaspor hücum ederken, LH Fethiye’den Emir Gökalp’e hakemi aldatmaya yönelik hareket gerekçesiyle skandal bir teknik faul çalınmıştı. Bu faulden doğan tek atışı evsahibi takımdan Shayok sayıya çevirince maç 84-84’e gelmişti. Ardından Shayok bir de turnike bularak bitime 47 saniye kala Frutti Extra Bursaspor’u 86-84'lük üstünlüğe taşımıştı. Konsantrasyonu bozulan LH Fethiye Belediyespor hücumunda Atkins'in hatasını iyi değerlendirerek topu çalan ve  üçlüğü bulan Metin Türen, takımını 89-84’lük skorla galibiyete ulaştırmıştı.
Böylece hakem hatalarının damga vurduğu maçta Fethiye temsilcisinin galibiyeti resmen elinden alınmıştı.
 VARAN (2) : GALATASARAY DEPLASMANI
ING Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftasında ise hakemler bu defa İstanbul’daki Galatasaray maçında LH Fethiye Belediyespor aleyhinde skandal kararlar vererek maçın kaderiyle oynadılar.
Maç boyunca her iki takım için de çok yanlış kararlar veren  başhakem Fatih Arslanoğlu, yardımcı hakemler Ziya Özorhon ve Orhan Çağrı Hekimoğlu maçın son anlarındaki kararlarıyla maçı adeta Galatasaray’a hediye ettiler.
Maçın son periyotunda,  son düdüğe 2 dakika 16 saniye kala Abu 2 faul atışından 1 sayı bulunca Fethiye ekibi maçta ilk kez 67-68 öne geçmişti. 
Bitişe 18 saniye kala Galatasaray 69-68 önde iken, Fethiye'nin kritik hücumunda Branden Frazier bitime 3'lük atarken, Galatasaraylı Trevis çok net bir faul yapmış ve adeta Frazier'in omzuna tırmanmıştı. Ancak sezon başından beri her kritik anda Fethiye aleyhinde düdük çalan hakemlerden yine skandal bir karar gelmiş ve bu pozisyona faul çalınmamıştı. Son 16 saniyede Galatasaraylı Trevis 2 serbest atıştan birini sayıya çevirince skor 70-68 olmuş, Fethiye'nin Frazier ile kullanamadığı hücumdan sonra Trevis bitime 3.6 saniye kala 2 serbest atıştan yine 1 sayı bulup skoru 71-68 olarak belirlemişti.
FUTBOLDA DA DURUM FARKLI DEĞİL 
VARAN (3) : NAZİLLİ DEPLASMANI

Son olarak, 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk hesabı yapan Nazilli Belediyespor ile lider Fethiyespor’un mücadelesinde Nazilli’de uzatma dakikalarında gelen gol, Fethiyespor'u 3 puandan etmişti. 
İkinci yarının ilk maçında deplasmana lider olarak giden Fethiyespor, 2. dakikada Alihan Tuncer'in attığı golle öne geçtikten sonra ikinci sıradaki Nazilli Belediyespor, Muratcan Bölükbaşı'nın 90+7'de attığı penaltı golüyle 1-1 beraberliği yakalamıştı.
Karşılaşmanın 5 dakikalık uzatma bölümünde baskısını iyice artıran Nazilli ekibinde 90+4’te Polat’ın son saniyelerde yerde kalmasıyla kazanılan penaltıyı, evsahibi ekipten Murat Can ağlarla buluşturunca maç 1-1 bitmişti. Maç boyunca zaten kötü bir yönetim gösteren orta hakem İlker Yasin Avcı bu pozisyonda Fethiye oyuncusu Fatih Somuncu’yu kırmızı kartla cezalandırmıştı. 
Karşılaşmanın 90+7 dakikasında gelen golün ardından başlayan ve son düdükten sonra da devam eden gerginlikte maçın orta hakemi 2 futbolcuya da sarı kart vermişti.
DAHA NE KADAR ?
Şimdi Fethiye’deki spor kamuoyu futbolda ve basketbolda Fethiye’nin haklarının yenilmesine bir yandan isyan ederken, bir yandan da Fethiye aleyhindeki kararların asıl sebebini merak edip, bu konuda ilgili Federasyonlardan bir açıklama bekliyor.
Öte yandan, LH Fethiye Belediyespor Kulüp çevrelerinden edinilen bilgilere göre, maçtan sonra yöneticilerin hemen MHK Başkanı ile görüştükleri ve MHK Başkanı’nın Galatasaray maçındaki kritik kararla ilgili olarak kararın yanlışlığını kabul ederek özür dilediği ve bundan sonraki hakem atamalarında daha dikkatli olunacağını ifade ettiği öğrenildi.
 

Bakmadan Geçme