Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Lise taşınıyor

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni binasına taşınacak. Çamköy Mahallesi Değirmenbaşı okullar bölgesinde yaptırılan ve 23 milyon TL'ye mal olan okula Fethiye merkezindeki Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin taşınması için onay çıktı.

  • 13479
Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Lise taşınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin merkezinde bulunan en kalabalık okullardan Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ara tatilde Değirmenbaşı okullar bölgesindeki yeni yerine taşınacak. Okullar bölgesinde 24 derslikli, 27 atölyeden oluşan ve 23 milyon TL’ye mal olan yeni okul, öğrenci ve öğretmenlerini bekliyor. Muğla Valiliği bu yeni okula Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınmasını kararlaştırırken, okulun yapı kullanma izni de alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “24 derslikli, 27 atölyeden oluşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Haziran ayında ilçemize kazandırıldı. Değirmenbaşı okullar bölgesinde bulunmaktadır. Bu hafta itibariyle yasal olarak yapı kullanım izinleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devir işlemleri tamamlandı. Okulumuz şu anda eğitim öğretime hazır halde. Okulumuz 24 derslik ve 3 bloktan oluşan büyük bir proje… Her blokta 9’ar tane 60 metrekareden oluşan 27 atölye de mevcuttur. Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Lisesi’nin buraya taşınması için Valilikten onay alındı. Öğrencilerimiz yeni binalarında, daha iyi şartlarda eğitim öğretim görme fırsatı yakalayacaklar. Liselerimizin Çatalarık’taki okullar bölgesine taşınıyor olması, şehir içindeki öğrenci yoğunluğunu da bir noktada azaltmaktadır” dedi. 

MERKEZ ATATÜRK ÖĞRENCİLERİ TAŞINACAK 
Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni okuluna taşınmasının ardından eski okula ikili öğrenim yapan Fethiye Merkez Atatürk İlk ve Ortaokulu’nun bir bölümünün taşınmasının beklendiği belirtildi İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya bu konudaki soruya, “Biz bu konuda hazırlıklarımızı ve planlamamızı yaptık.  Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretimin akmaması adına Kasım ayındaki bir haftalık ara tatilde taşınma işlemleri gerçekleştirilecek. Tatilin ardından öğrencilerimiz yeni okullarında eğitim öğretime devam edecek. Eski okulumuzdan bazı bölümleri yeni okulumuza taşımayacağız. Gemi Yapımı ve Mobilya Dekorasyon bölümü öğrencileri şu anki yerinde kalacak. Yeni okuldaki eksikliklerin giderilmesinin ardından bu bölümler de taşınacaktır. Yeni bu okulumuzun 50 kişilik bir erkek pansiyonu var. Pansiyonumuz da mevcut yerinde devam edecek. Öğrencilerin taşıması bizler ve okulları sayesinde gerçekleştirilecek. Boşta kalan binalara ise çift öğrenim yapan Merkez Atatürk İlk ve Ortaokulu’nun birisinin taşınması konusunda çalışmalarımız tamamlandı. Meslek lisesinin taşınmasının ardından hamlemiz bu olacak” diye yanıtladı. 

ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ YERİ HAZIR 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, özel eğitim gören okullar için yeni okul yapılacağını; özel eğitim kampüsü olarak yapılacak yerin hazır olduğunu bildirdi. Kaya, “Okullar bölgesinde 40 metrekarelik bir alanımız vardı. Burayı özel eğitim kampüsü yapmak için bakanlığımızdan ve Orman Bakanlığı’ndan talep etmiştik. Ön izinleri daha önce çıkmıştı. Şu anda plan ve projeleri hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın verdiği izinlerin ardından burayı özel eğitim okulları kampüsü olarak hayata geçireceğiz. Akıncı ve İşUygulama Merkezi ve ilaveten okul öncesi anlamında özel eğitim okulları ile sınıfları bu bölgede oluşturulacak. Bu şu anda devam eden bir çalışma. Öte yandan çevre yolu üzeri Bölge Trafik yanındaki arsamıza 24 derslikli imam hatip ortaokulu inşaatımız başladı. Temeli atıldı ve inşaatı hızla ilerliyor. Mayıs ayında bize teslimi yapılacak. Bunun da ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 


 

Bakmadan Geçme