MUSKİ'den Turizmcilere Fırsat

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) işbirliğinde organize edilen toplantıda turizmcilere yeni su tarifeleri, tarife ve abonelikler ve atık su hakkında bilgiler aktarıldı. Turizmcilerin sorularının da cevaplandırıldığı toplantıda yeni uygulanacak tarifenin aboneler ve turizmciler için bir fırsat olduğu ifade edildi.

  • 2283
MUSKİ'den Turizmcilere Fırsat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyona MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Seda Göksel Çolakoğlu, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehtap Füsun Uğur ve Abone İşleri Daire Başkanı Funda Kuş, FETOB Başkanı Bülent Uysal ile turizmciler katıldılar.

 

Toplantı hakkında bilgi aktaran FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Fethiye Otelciler Birliği olarak MUSKİ ile birlikte düzenlediğimiz bu toplantıda üyelerimize su tarifeleri, tarife ve abonelikler ve atık su hakkında bilgiler verilecek. Üyelerimizin hem yaşadıkları sıkıntıları ve sorunlarını dile getirmek hem de çözüm önerilerini yetkili kişilerden dinlemek adına bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.  

 

MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Seda Göksel Çolakoğlu, “Turizmcilerden gelen talepler üzerine bu toplantıyı düzenledik. Burada amacımız sizleri bilgilendirmek ve çözüm önerileri sunmak. Elimizden geldiğince sizlere yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.  

 

Abone İşleri Daire Başkanı Funda Kuş geçtiğimiz günlerde Bodrum’da da benzer bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Kurumumuz 5 yıl önce kuruldu. Yeni bir tarifeyi güncelledik. 2014 ve 2015 yılarında kademeli bir tarife yürütüyorduk. Fakat 3 yıl önce kademesiz bir tarife uygulamaya başlandı. Bu ikinci kademeli bir tarife… Geçen tarife büyük otel işletmeleri ve iş merkezleri gibi yerlerde; bir saat üzerinden su kullanan fakat birçok bağımsız birimi barından alanlarda hesaplama sıkıntısı yarattı” şeklinde konuştu.

 

“Biz bu tarifede suyun tasarruflu kullanılmasını amaçladık” diyen Funda Kuş, “Küçük ve orta boy işletmeleri bu tarife ile koruduk. İki tarife arasında kıyaslama yapacağız. Turizm tesisleri için belirlenen depozito bedeli 325 TL 25 kuruş… Muayene bedeli 40 TL, açma için de 10 TL veriliyor. Ortalama 100 odalı bir tesisten 32 bin TL alınacak. Zaten bir odanın kullanacağı suya göre ayda 10 ton su gideri olacak. Buna göre suyun bir tonu 5 TL 36 kuruşa iniyor. Atık sularda da 2 TL 96 kuruş ödüyordunuz… Burada yüzde 5’lik bir indirim yapılıyor. Oda sayısı ve bağımsız birim kadar bu kademeli tarifeden yararlanabilirsiniz. Bu konuda tüm işletmeler, restoranlar, siteler vb tüm abonelerin yararlanacağı bir durum geliştirildi. Bununla ilgili olarak MUSKİ müdürlüklerimizden geniş bilgi alabilirsiniz. MUSKİ olarak tüm Muğla’da 475 bin abonemiz var. Buradan duyurular yapıyoruz. Bizlere de her zaman ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı. Toplantıya katılan turizmciler MUSKİ yetkililerini soru yağmuruna tutarak, arıtmadan kaynaklanan körfezde bir kirliliğin olup olmadığını ayrıca içme sularının kalitesi ve analizleri ile ilgili raporların yayınlanıp yayınlanmadığını sordular.

 

 

Bakmadan Geçme