MUSKİ'den Donan Su Saatleri İçin Uyardı Geldi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (MUSKİ), vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler karşısında sayaçların koruma altına alınması konusunda uyardı.

  • 2576
MUSKİ'den Donan Su Saatleri İçin Uyardı Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (MUSKİ), vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler karşısında sayaçların koruma altına alınması konusunda uyardı. MUSKİ tarafından yapılan açıklamada, su sayaçlarının donma ve patlama riskine karşı abonelerin önlem alması gerektiği vurgulanırken, alınacak önlemlerle ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Su Sayaçların Donmaması İçin Ne Yapılmalı?
Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından yapılan açıklamada, su sayaçlarının donma ve patlama riskine karşı abonelerin önlem alması gerektiği vurgulanırken, alınacak önlemlerle ilgili yapılması gerekenler şu şekilde ifade edildi:
“Abonelerimizin dikkatine! Havaların soğuduğu, eksi dereceleri gördüğümüz kış aylarında açıkta olan su sayaçlarını ve iç tesisatta bulunan boruları suyun kullanılmadığı zamanlarda yalıtımlı malzemelerle muhafaza altına alarak don olayına karşı önlem alınması gereklidir. Sayaçların etrafı talaş ve benzeri malzemelerle kapatılarak önlem alınabilir. Sayacın donması halinde üzerine sıcak su dökülmemeli, ateş tutarak buz çözdürülmeye çalışılmamalıdır. Bu ve benzeri çözüm yolları sayacın patlaması ve tesisatta hasarın oluşmasına neden olmaktadır. Muhtemel sayaç donmalarına karşı abonelerimiz sayaca herhangi bir mudahalede bulunmadan 444 48 01 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden abone numaralarını belirterek ilgili birimlerimize ulaşmaları rica olunur.”
 

Bakmadan Geçme