MUSKİ merhem olacağına zehir oldu!

Muğla'nın Menteşe İlçesi'ne bağlı Dağdibi Mahallesi'ndeki su sorunu, vatandaşları canından bezdirdi. Mahalle sakinlerinin su sorunu o kadar büyük ki, cenaze yıkamak için tüm evlerdeki musluklar kapatılıyor. Öte yandan MUSKİ'nin, vatandaşın yarasına merhem olacağına zehir olduğu öğrenildi.

  • 2184
MUSKİ merhem olacağına zehir oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li Menteşe Belediyesi sınırları içinde olan ve aynı zamanda yine CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından su hizmeti verilmesi gereken Dağdibi Mahallesi’nde, adeta orta çağ şartları hakim. Cenaze yıkamak için bile su bulamayan vatandaşlara bir darbede MUSKİ’den geldi. Dağdaki domuz, yılan ve benzeri hayvanların su içtiği, içinde kurbağaların gezdiği Çöklen Deresi’ndeki sulama suyunun arıtılmadan içme suyu olarak halka verildiği iddia edildi. 
MUSKİ VATANDAŞA ZEHİR OLDU!
Dağdibi Mahalle halkı ve muhtar Mehmet Karaca, dağdaki domuz, yılan ve benzeri hayvanların su içtiği, içinde kurbağaların gezdiği Çöklen Deresi’ndeki sulama suyunun arıtılmadan içme suyu olarak halka verildiğini söylediler. Muhtar Karaca  "Köyümüzün suyu yetersiz olduğu için sulama suyu içme suyuna katıldı. Bu su açıktan geliyor. Suyu temizleyecek bir arıtma yok. Sadece köyümüzün içme suyu deposunda klorlama makinesi var. Klorla temizleniyor. Çöklen deresinde keçi, koyun, domuz ve her türlü yabani hayvan aynı dereden su içiyor. Biz de mecburen içmek zorunda kalıyoruz" diye konuştu.
''SALGIN VAR AMA SUYUMUZ YOK''
En temel ihtiyaçlarından mahrum kaldıklarını söyleyen Dağdibi Muhtarı Mehmet Karaca ise artık sözün bittiği yerde olduklarını belirti.   Muhtar Karaca; “Korona virüs var. Vücut temizliğimize en çok dikkat etmemiz zamanları yaşıyoruz ama gel gelelim ki suyumuz yok. Su yoksa bu köylüler nasıl temizlik yapsın? Nasıl hastalıklardan korunsun? Sadece su istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Su dediğimizde her şey duruyor.” diye konuştu.
''BANYO YAPAMIYORUZ''
Muhtar Mehmet Karaca, belediyeyi aradıklarını ama çözüm bulunmadığını belirterek; “Halkımız mağdur. Belediyeyi aradık Yerkesik hattını bağladılar. Az bir su bağlandı. O da yetmiyor. Çözüleceği söylendi. Fakat henüz bir çalışma yok. Karaöz mevkiinde kapalı fakat suyu hazır bir kuyu var. Sanırım içi betonla kapatılmış ve incelenmesi gerekiyor. Bizler çiftçiyiz. Tarlada çalışıyoruz. Terlemiş, toz toprak içinde eve geliyoruz. Buna rağmen banyo yapıyoruz. Yazık bizlere.” dedi. 
''KÖYDE BİRİ ÖLECEK DİYE KORKUYORUZ''
Suyun olmadığı yerde hayatın olamayacağını söyleyen ve yaz- kış su sorunu yaşayan mahalleliler, yaşadıkları çilenin bitmesini istiyor. Cenazelerini yıkamak için dahi su bulamamaktan şikâyet eden vatandaşlar, köylerinde birinin ölmesinden korktuklarını ifade ettiler. Köyde ölen birinin cenazesi yıkanırken tüm evlerdeki musluklarının kapatıldığını söylediler. 
MUSKİ AÇIKLAMA YAPTI
Öte yandan deredeki pis suyun arıtılmadan vatandaşın kullandığı içme suyuna dâhil edilmesi iddiasına karşılık konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Dağınık su kaynaklarının bir araya toplanması ve mevcut suların sağlıklı ve teknik bir şekilde isale hattına verilmesi için yapılan tesis çalışmaları için adımlar atıldı.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme