MÜSİAD ÜYELERİ BU YEMEKTE BULUŞTU

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Fethiye Şubesi tarafından düzenlenen iftar programında Fethiye, Seydikemer ve Kaş'tan üyeler ve daire amirleri katıldı. Seydikemer'de düzenlenen iftar programına Müsiad Yönetim Kurulu üyesi Oktay Dede, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Kaş Kaymakamı Ulaş Haktan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve çok sayıda davetli katıldı.

  • 1914
MÜSİAD ÜYELERİ BU YEMEKTE BULUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Katılımın yoğun olduğu Seydikemer’deki Tufanlar Düğün ve Toplantı Salonu’nda yapılan iftar programında konuşan MÜSİAD Fethiye Şube Başkanı Kemal Tufan, "18 arkadaşımız ile yola çıktığımız MÜSİAD Fethiye'yi bugün büyük ve kardeşlik softasını getiren Allah’ımıza sonsuz şükürler olsun. Türkiye'deki tüm iş insanlarımızın sorumlulukları var. Fakat yüksek ahlak ve yüksek teknoloji söylemi ile MÜSİAD'lı olmanın yüklediği başkaca sorumluluklarımız var. Helal ve ahlaklı kazanç sorumluluğumuz var" dedi.

İftar yemeğine katılan MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Oktay Dede de yaptığı konuşmada " MÜSİAD Türkiye'de 87 noktada, Dünya'da 94 noktada irtibatlarımız ve şubelerimiz söz konusudur.  Bugün Dünya'nın neresine uğrarsanız, bir MÜSİAD'lı olarak kontak kurabileceğiniz ve ticaretinizi ilerletebileceğinizi müjdelemek isterim. MÜSİAD'ın öncelikli hedefi yurt içinde üretimi arttırmaktır. Yeni sanayi sitelerinin kurulması için tüm ülke genelinde çalışmalarımız var ve 14 ayrı pilot bölge belirledik. Fethiye'de bu belirlenen pilot bölgelerden bir tanesidir. MÜSİAD olarak ülke genelinde küçük ve orta ölçekli projeler hazırladık, bu projelere sayın Cumhurbaşkanımız ve dönemin  Başbakan'ı Binalı Yıldırım ve ilgili bakanlar destek verdiler. Hedefimiz 10 yıl sonra her yıl ülke ekonomisine 200 milyon dolar katkıda bulunmak.  

Fethiye'de arazi bulmakta zorlandığımız için çok kısa sürede Seydikemer sınırları içinde 190 dönüm civarında bir alanda 500'er metre olmak şartı ile  200'e yakın tesis yapma imkanımız olacak" dedi.

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu "Bugün Fethiye MÜSİAD tarafından düzenlenen iftar yemeğinde hep beraber iftar yaptık.  Ümit ediyorum ki en kötü günlerimiz bu şekilde birlik ve beraberlik içinde olur. MÜSİAD üyelerine göstermiş istihdam gücü için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla" dedi.  

Kaş Kaymakamı Ulaş Haktan "Bu ülkede bir kişiyi dahi istihdam eden kazandığı parayı bu ülke için harcayan her müteşebbis başımızın tacıdır. İş insanları bir fabrika kurarken sonuç olarak devletten destek alıyor, onun için bu alınan destekte 82 milyon vatandaşın hakkı var. Zaman zaman duyuyoruz bazı iş adamları başka ülkelere yatırım yapıyor üzülüyoruz. İşte MÜSİAD bu milli ve manevi duyguyu hatırlatmak için kurulmuştur" dedi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş "Ülkemizin ve bölgemizin kalkınması için bu tür kuruluşlar önemli. Kalkınmada yerel yönetimlerin derli toplu olması önemlidir. MÜSİAD sadece ülkemizde değil Dünya'nın her noktasında çok güzel çalışmalar yapıyor. MÜSİAD'ın daha güzel işlere imza atacağını biliyorum" dedi.  

Bakmadan Geçme