MURT DERESİ'NDEKİ KİRLİLİK DİKKAT ÇEKTİ

Pazar günü saat 11.30 sularında MUSKİ (Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi personelleri, yaptıkları kontroller sonucunda Devlet Su İşleri (DSİ) Esenköy Regülatöründe suyun kirli ve bulanık aktığını tespit etti. MUSKİ yetkilileri tarafından alınan numune, Marmaris'te bulunan akredite laboratuvara gönderildiği öğrenildi.

  • 2719
MURT DERESİ'NDEKİ KİRLİLİK DİKKAT ÇEKTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MUSKİ ekiplerinin sabah erken saatlerde Esenköy Regülatöründe tespit ettiği kirlilik üzerine Fethiye Göcek Ölüdeniz Bölge Şefi Sevim Boz, Çevre ve Şehircilik Şube Müdürlüğü’ne bilgi verildiğini ve Pazartesi günü Şube Müdürlüğü tarafından gerekli incelemenin yapılacağını belirtti. Hem Esenköy Regülatöründen hem de arıtma tesisi çıkışından numune aldıklarını belirten Boz, Marmaris’teki akredite laboratuvara gönderilen numune sonuçlarına göre önlemlerin ilgili kurumlar ile birlikte alınacağını ifade etti.

 

Yetkililerden elde edilen bilgilere göre Esenköy’de bulunan regülatör, Murt Deresi ile bağlantılı. Esenköy regülatöründen Murt Deresi’ne gelen kirli su, direkt Fethiye körfezine geçtiği görüldü. Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi’nin suyu aynı saatlerde şeffaf ve temiz bir şekilde akarken, Murt Deresi’nden gelen kirli suyla ilgili her yönüyle araştırma yapılacağı ve kamuoyu bilgilendirileceğini belirtildi.

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme