Mumcu Anıtı'na karanfil bıraktılar

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları tarafından Fethiye Belediyesi tarafından yeni açılışı yapılan Uğur Mumcu Anıtı önünde açıklama yapıldı. CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, 'Öncelikle 1990'lı yılların başlarına, özellikle de 1993 yılına gidildiğinde dikkatimizi bir dizi faili meçhul cinayetler çeker. Ülkenin bu karanlık dönemi için adeta gizli bir el düğmeye basmış ve birçok tanınmış gazeteci, yazar ve aydınların da yaşamları sonlandırılmıştır' dedi.

  • 847
Mumcu Anıtı'na karanfil bıraktılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28 yıl önce karanlık güçler tarafından bombalı suikast sonucu katledilen Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu için anma programı düzenlendi. Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleşen anma programına; CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak ve yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. 

KALPLERİMİZDE SONSUZLUĞA UĞURLANDI 
CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak yaptığı açıklamada, “Öncelikle 1990’lı yılların başlarına, özellikle de 1993 yılına gidildiğinde dikkatimizi bir dizi faili meçhul cinayetler çeker. Ülkenin bu karanlık dönemi için adeta gizli bir el düğmeye basmış; aralarında Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Gaffar Okan, Cem Erseven, Ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun, Necip Hablemitoğlu, Çetin Emeç, Musa Anter gibi tanınmış gazeteci, yazar ve aydınların da yaşamları sonlandırılmıştır. Sivas katliamı, Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şaibeli ölümü yine bu döneme rastlar. Araştırmacı Gazeteci-Yazar kimliği ile bildiğimiz Uğur Mumcu da 28 yıl önce 24 Ocak 1993 günü evinin önünde saldırıya uğramış ve kalplerimizde sonsuzluğa uğurlanmıştır. Geçen 28 yıla karşın, Uğur Mumcu cinayetinin arkasındaki karanlık yapı çözülemedi” dedi. 

ÖLÜMÜNÜN 28. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ 
Açıklamasını sürdüren Oymak, “Tüm bu değerleri yansıtan şehit Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 28. yılında saygıyla anıyoruz. Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız bir toplumun varlığına işaret eder. Basının bağımsızlığı ve özgürlüğüne sahip çıkmak, kamusal sorumluluklarımıza sahip çıkmak anlamına da gelmektedir. İşte bu yüzden Uğur Mumcu’ya özgürlüklere inanan ve değer veren, tüm toplum kesimlerinin sahip çıkmaları çok önemlidir. Bu bağlamda burada bulunan değişik kesimlerden gelen her bireyin Uğur Mumcu şahsında, demokrasi değerlerini sahiplendiklerini, görmek, önemli ve büyük bir şeydir…” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme