Muhtar Karaburun yetkililerden yardım istedi

Fethiye'nin Faralya Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yol üzerinde bulunan kayaların her geçen ayrılmaya devam ettiği belirtildi. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, 'Mahalleye başka giriş çıkış yolu yok. Kayalar giderek ayrılıyor. Her an yola düşebilirler. Bir facia yaşanabilir' dedi. 

  • 3729
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Muhtar Karaburun yetkililerden yardım istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra mahalle sakinlerinin hemen her an geçtiği yolun üzerindeki dev kaya parçaları bulunduğu yerden ayrılırken, olası bir tehlike karşısında facia yaşanabileceği kaydedildi. Defalarca yetkili mercilere bu tehlikeyi arz ettiğini dile getiren Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, yetkililerden yardım talebinde bulundu. Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu gibi cennet köşelerini barındıran Faralya Mahallesi’nde girişte bulunan kayalar, birbirinden giderek ayrılıyor. Dev kayaların yoldan geçen araçların üzerine her an düşebileceği, mutlaka tedbir alınması gerektiği ifade ediliyor. Mahalleye tek giriş ve çıkış yolu olan Faralya Mahallesi ana yolu üzerindeki dev kayaların olası bir facia yaşanmaması adına en kısa sürede bulunduğu yerden kaldırılması için çalışma yapılması istendi. 

MÜCADELEMİZ 3 YILDIR SÜRÜYOR 
Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 3 yıldır bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Yazışma ve gerekli izinler için görüşmelerimizi yapıyoruz. Son gelen cevabımızda 28.02.2020’de bir kurul kararı alındı. Bu karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmişti. Tehlike yaratan kaya normal şartlarda hassas korunacak alan içine giriyor. Daha önce yol genişletmek için başvurduğumuzda izin verilmemişti. Biz tekrardan durumun çok büyük bir tehlike yarattığını arz ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurduk. Onlarda gelip incelemelerini yaptılar. Gerek arkeolojik sit alanında, gerek doğal sit açısından kayanın tehlikeli bölge olduğu konusunda karar çıktı. Bu karar 28.02.2020 tarihide verildi. Yaklaşık 1 yıl oldu” diye konuştu. 

ÖNEMLİ OLAN İNSAN HAYATI 
Açıklamasını sürdüren Muhtar Karaburun, “Tehlikeli bölgedeki yol Muğla Büyükşehir’e bağlı olduğu için buranın temizlenme ve yıkımı için Muğla Büyükşehir görevlendirildi. Bu görevlendirmenin üstünden 1 yıl geçti ama herhangi bir yol kat edemedik. Kayamız burada duruyor ve gün geçtikçe açılmaya devam ediyor. Bizler yetkililerden özelliklede Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün’den başkanımızdan ricamız kimsenin burnu kanamadan bu tehlike içeren kayaların temizlenmesini rica ediyoruz. Bu işin ivedilikle çözülmesi için görüştüğümüzde bize bütçe zorluğundan bahsediyor. Bütçenin yetersiz olduğu söyleniyor. Biz işin maliyet boyutunu bilemeyiz ama burada önemli olan insan hayatı. O yüzden Faralya Mahallemizin tek girişinde tehlike yaratan kayanın kaldırılmasını istiyoruz. Burada yaklaşık bin kişilik bir nüfus ve 100’e yakın işletme var. Burada bu kayanın kopması bir facia sebebi olacaktır” ifadeler kullandı. 
 

Muhtar Karaburun yetkililerden yardım istedi
Muhtar Karaburun yetkililerden yardım istedi
Muhtar Karaburun yetkililerden yardım istedi
Muhtar Karaburun yetkililerden yardım istedi

Bakmadan Geçme