Muğlalı tiyatro oyuncusu SMA hastası Ayaz bebek için iki gecede 150 bin lira topladı

Muğla'da, bir tiyatro topluluğunun genel sanat yönetmeni ve oyuncusu olan Mehmet Topbaş, SMA Tip 2 hastası 18 aylık Ayaz bebeğin tedavisi için sosyal medyadan düzenlediği bağış gecesinde 150 bin lira topladı.

  • 1708
Muğlalı tiyatro oyuncusu SMA hastası Ayaz bebek için iki gecede 150 bin lira topladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Topbaş,  “Ayaz’a nefes olalım. Lütfen sizde bu iyilik zincirine bir halka olun. Elden ele yayalım, birlikten kuvvet doğar” dedi.
Muğla’da bir tiyatro topluluğunun genel sanat yönetmeni ve oyuncusu olan Mehmet Topbaş, SMA Tip 2 hastası 18 aylık Ayaz bebeğin tedavi ücretini toplayabilmek için Instagram'dan canlı yayın yayıp bağış topladı.
Ünlü tiyatrocularının, belediye başkanının ve kentin önde gelenlerinin konuk olarak katıldığı ve iki gece düzenlenen programda, Ayaz bebek için 150 bin lira toplandı.
Programa ilk gün ünlü tiyatro sanatçıları Seda Yıldız, Ayhan Taş ve Emrah Elçiboğa konuk oldu. Sırayla canlı yayına bağlanan ünlü isimler, hem bağış yaptı hem de hayranlarından destek bekledi. 
Ünlü isimlerin katıldığı canlı yayını yüzlerce kişi izledi.
İkinci gün ise Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin, Veteriner Hekim Yusuf Kayacık, Beşkaza Platformu Başkanı Devrim Karakuş, Sinema ve Tiyatro Yönetmeni Murat Meral, Mehmet Güner, Fethiye Belediyespor Basketbol Takımı Taraftar lideri Serkan Yalnız katıldı.
Programa katılan konuklar, SMA hastaları için daha hızlı bir para akışı sağlanıp, tedaviye daha hızlı başlanabilmesi için LÖSEV gibi bir yapı oluşturulabileceğini belirtti.
Her iki geceye de katılan Ayaz bebeğin annesi Mehtap Sambur Ünen, “Oğlumun iyileşip yürüyebilmesi için bu tedaviye ihtiyacı var. Tek hayalim, oğlumun elinden tutup yürüyebilmek" diyerek destek çağrısı yaptı.
Topbaş, “Ayaz’a nefes olalım. SMA değil Ayaz kazanacak” sloganıyla düzenlediği programda, “Bir kahve 20 lira. Ayaz bebeğe kaç kahve ısmarlamak istersiniz?” sorusuyla takipçilerinden destek istedi ve Muğla Valiliği onaylı IBAN numarasına bağış yapabileceklerini söyledi.
Uzun zamandır SMA hatalarıyla ilgili birçok yardım kampanyasına katıldığını belirten Topbaş, Hayalhane2 oyuncuları olarak birçok sosyal farkındalık projesine imza attıklarını hatırlattı.
Topbaş, kovid-19 salgını dolayısıyla sahneye çıkamadıklarına işaret ederek, “İşte tam bu dönemde Marmaris’te yaşayan Muğla’mızın bir evladının SMA Tip2 hastası olduğunu ve annesi Mehtap hanımın sesini yeterince duyuramadığını öğrendim. Hiç vakit kaybetmeden Ayaz'ın annesi Mehtap hanıma ulaştım. ‘Ayaz için iyilik harekatı’ parolasıyla başlattığımız kampanyanın ilk ayağında Hayalhane2Oyuncuları instagram sayfasından canlı yayınlar gerçekleştirdik.” dedi.
- “Ayaz’a nefes olalım”
Türk tiyatrosunun çok önemli isimlerini ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başta olmak üzere Muğla’nın saygın isimlerini canlı yayında ağırladıklarını anlatan Topbaş, şunları kaydetti:
“Ayaz'ın tedavisi için 2.1milyon Euro gerekiyor ve bizim gerçekleştirdiğimiz instagram canlı yayına kadar bu paranın yüzde 7,5'i toplanmıştı. Canlı yayınlar sonrasında toplanan bağış 150 bin liraya ulaşmış. Bundan sonraki süreçte de ‘Ayaz için iyilik harekatı’ kapsamında projelerimiz devam edecek. Bundan sonraki iyilik harekatını, Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Derneği olarak resmi bir ağızla yürüteceğiz. Ümit ediyoruz ki Muğlalıların desteğiyle en kısa sürede bu rakamı toplayacak ve Ayaz bebeği ayağa kaldıracağız. Ayaz’a nefes olalım. Lütfen sizde bu iyilik zincirine bir halka olun. Elden ele yayalım, birlikten kuvvet doğar.”
- Aile kampanya başlatmıştı
Yaşadıkları Antalya’dan 2 yıl önce Muğla’nın Marmaris ilçesine yerleşip bir otelin muhasebe bölümünde çalışmaya başlayan Mehtap-Sinan Ünen çiftinin Ayaz adını verdikleri erkek bebekleri dünyaya gelmişti. Sağlıklı doğan bebek 6 aylıkken bacaklarını hareket ettirememeye başlayan ve hareketleri kısıtlanan bebeğe, SMA Tip2 teşhisi konulmuştu. Ailesi şu an 18 aylık olan Ayaz için yurt dışında uygulanan ve bedeli 2 milyon 100 bin dolar olan tedavi için bağış kampanyası başlatmıştı. 


 

Bakmadan Geçme