Muğlalı Şefler, Masterchef'i Kınadı

Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği ve Şefler birliğinden örnek bir davranış sergiledi.

  • 21299
Muğlalı Şefler, Masterchef'i Kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dernek tarafından yapılan açıklamada “29.09.2020 akşamı TV8’ de yayınlanan Masterchef programında Şef Somer Sivrioğlu tarafından Ermenistan’ın milli yemeği olan “topik” mezesi anlatılarak, reklamı yapılmış ve yarışmacılardan aynısını yapmaları istenmiştir. Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarını işgal ettiği ve 4 gün önce tekrar saldırıda bulunarak onlarca sivil Azeri vatandaşımızı şehit ettiği, bu hassas günlerde Ermenistan reklamının yapılmasını kınıyoruz.” İfadelerine yer verildi. 
Yöresel Mutfak Araştırmacısı Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Timur Koca Bıçak tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
Masterchef programında Şef Somer Sivrioğlu tarafından Ermenistan’ın milli Yemeği olan “topik” mezesi anlatılarak, reklamı yapılmış ve yarışmacılardan aynısını yapmaları istenmiştir. 
 
Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarını işgal ettiği ve 4 gün önce tekrar saldırıda bulunarak onlarca sivil Azeri vatandaşımızı şehit ettiği, bu hassas günlerde Ermenistan reklamının yapılmasını kınıyoruz.
 
Ayrıca, söz konusu programın kültürümüzde var olan geleneksel yemeklerimizi tanıtmak yerine, Yeni Zelanda tatlısı “Pavlova”, Yunan yemeği “Ahtapot nicoise”,Amerikan Kültürü olan “Hamburger”, Japon “suşhi” ve Fransız yemeği olan “volovan” gibi yemeklere ağırlık vermesi, Milli Mutfak kültürümüzde olumsuz etkilere neden olmaktadır.
 
Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği ve Şefler birliği olarak, Masterchef isimli yarışma programını kınıyoruz.”
 

Yorumlar 2
Ayşe 04 Ekim 2020 07:54

Sanırım bu toprakların mozaiğini unutmuşlar. Bu yemek bu topraklarda da yapılıyor. Yemekle savaşı bir tabağa koymasınlar. Hangi halk savaş ister. Daha olumlu yaklaşımların gelmesi lazım gelir.

Serkan erkılıç 03 Ekim 2020 19:41

Azerbaycan'yapilan saldiriyi kıniyorum.. Ancak degerli şefler ..boş konuşma yapmayin ..master chef yarışması ..gençlerin birşeyler ögrenmesine yardımcı olan bir proģram bana göre.. Osmanlı yemekleri'anadolu yemekleride yapiliyor ..almissin eline mikrofonu boş boş konusuyorsun ..dünya sadece türk yemeklerinden ibaret degil ..sen ve aenin gibilerine kalsaydık halen ..kuru fasulye pisiriyor olurduk..dünya degisiyor degisime ayak uyduramassan silinir gidersin hicbir degerin ve önemin kalmaź..gastronomi günumüzde teknoloji gibi hızla degişen bir sektöŕ haline geldi ..sen oturdugun yerde otururken dunya degişimine devam ediyor ...usta

Bakmadan Geçme