MUĞLALI ŞARKICI GENCER, BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Ses sanatçısı, solist, müzisyen ve bestekâr Burak Gencer, Muğla'nın yetiştirdiği yeteneklerden birisi.

  • 2784
MUĞLALI ŞARKICI GENCER, BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Esma Turan'ın haberine göre; ses sanatçısı, solist, müzisyen ve bestekâr Burak Gencer, Muğla’nın yetiştirdiği yeteneklerden birisi.

Şarkıcılığa küçük yaşlarda düğünlerde şarkı söyleyerek başlayan Gencer’in, şuan çok sayıda klibi beğeniyle izleniyor. Muğlalı Ses Sanatçısı Burak Gencer, FRT mikrofonuna müzik sektörüne yönelik yaptığı çalışmaları anlattı.

Burak Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Burak Gencer Kimdir?

-1988 Muğla doğumluyum. Küçük yaşlardan beri zaten müzikle iç içeyim. Ömrüm yettiği Sürece de müzikle uğraşmaya deva edeceğim.

Müzik adına yaptığınız çalışmalar nelerdir?

-Ben müziğe düğünlere başladı. Çok küçük yaşta. 12 yaşındaydım ilk sahneye çıktığımda. Kuzenim şarkı söylüyordu, ben çalıyordum. Daha sonra lise yıllarında kendimizi geliştirmeye başladık. Düşüncemizi değiştirdik. Bu işin sadece düğünlere değil, müziğin evrensel olduğunu algılamaya başladık. Daha sonra zaten farklı yollara farklı sektörlere de girdik. Eğlence sektörüne girdik. Düğünleri biraz geri planda bıraktık. Maalesef pandemiden dolayı düğünlere ilgilenmek durumunda kaldık.

Pandemi süreci sizi ve müzik camiasını nasıl etkiledi?

-Müzik camiası zaten her şeyden kolaylıkla etkilenen bir sektör. Deprem olsa müzik susturuluyor. Yani kıyamet kopmadığı sürece müziğin aslında susturulmaması gerekiyor ama en küçük, en basit olaylardan bile etkilenen tek sektör diyebilirim. Pandemi sürecinde de birçok müzisyen, solist işlerinden oldular. Şuan ekonomik krizi en çok yaşayan sektörlerden birisi müzisyenler ve müzik işçileri, emekçileri.

Sizin bundan sonra ki süreçte müzik adına hedefleriniz ve çalışmalarınız nelerdir?

-Ben şarkılarımı üretmeye devam edeceğim. Kendi imkanlarım doğrultusunda. Yeni bir şarkı yapıyorum zaten. Ona da bir klip çekeceğim. 4. klibim ve 4. şarkım olacak yayınlanan aslında çıkarmadığımız bir çok şarkım var. Ben bunları zamana yayarak, insanları sıkmadan böyle çok sıklıkla değil ama ara ara çıkarmak istiyorum. Benim sesim duyulmasa da şarkılarımın sesi duyulsun istiyorum.

Müzik dışında başka bir sektörle uğraşıyormusunuz?

-Uğraşıyorum aslında müzik dışında demeyelim ama müzikle bağlantılı diyelim. Kendime ait ses stüdyom var orada zaten halka da açık stüdyo oraya gelen insanların çalışmalarını da yapıyoruz. Aynı zamanda şuan Muğla'da Mandırana diye bir film çekiliyor. Orada Ses Yönetmenliği'ni üstlendim. Aynı zamanda filmin müziklerinide arkadaşım Mert Kartal ile birlikte yapıcaz.

Son olarak yerel isimli sanatçılar için neler söylemek istersiniz?

-Öncelikle Muğlamız da çok fazla destek yok yerel sanatçılara karşı. Özellikle Muğla Menteşe'de ben bunu görüyorum. Benim gibi bir çok isim, birçok arkadaşım var. Bizim zaten en büyük dert yandığımız olay Muğlalının Muğlalıyı tutmaması. Bizim yaptığımız çalışmaları ülkenin Karadeniz'inde olsun, Doğu Anadolu'sunda olsun bz bunları elleri ile bir yumruk haline getirdiklerini çok iyi biliyoruz ama biz Muğla'ya geldiğimiz zaman aman ya boşver nasıl olsa bir şey olmayacak mantığı var. Gerçekten sizleri basın olsun İşadamları, esnafı, kamu kurum ve kuruluşları olsun dışarda tutarak söylüyorum. Gerçekten çok fazla destek görmüyorum. Biz Muğlalılardan bu desteği tam anlamıyla görsek. Bizim çalışmalarımıza sosyal medyadan destek olmalarını istiyorum. Biz ne kadar göz önünde olursak bizim ilerlememizde o kadar hızlı olur.

Bakmadan Geçme