Muğla İGD Başkanı Köktener, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı 

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Köktener, basına sansürün kaldırılışının 112. Yıl dönümünde hala basına uygulanan sansürün sürdüğünü ifade etti.

  • 817
Muğla İGD Başkanı Köktener, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı (Muğla İGD) Seda Köktener 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramında yazılı bir açıklama yaparak yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. 
24 Temmuz’un literatürde ‘bayram’ olarak geçtiğini ancak her dönem uygulanan baskı ve sansürlerden dolayı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramın’ın ‘bayram havasında’ kutlanamadığının altını çizen Köktener şu ifadelere yer verdi;
“Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur ve olmaya devam edecektir. 
Ulusal ve yerel basınımız, basın hürriyeti çerçevesinde görevlerini yerine getirmeye çalışırken tüm baskılara ve sansüre rağmen kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Bundan 112 sene önce olan baskılar geçmişten günümüze çeşitli şekillerde devam etmiştir. Günümüzde de maalesef baskılar çeşitli yöntemlerle devam etmektedir. Basın çalışanları kamuoyunun doğru ve tarafsız haberlere ulaşabilmesi için gecesine gündüzüne katarak çalışırken kimi zaman yaptığı haberler nedeniyle sansüre maruz kalıyor, hatta bu sansür kimi zaman tehdit ve işten atılmaya kadar varabiliyor. Zaten zor şartlar altında çalışan, hiçbir can güvenliği olmayan basın çalışanları ya bu baskılara boyun eğiyor ya da istifa etmek zorunda kalıyor. 
Bizler; basın özgür oldukça gelişmenin, çağdaşlaşmanın geleceği yönündeki inancımızı koruyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, “ Basın milletimizin müşterek sesidir. Bir milleti irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”
Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık ve başarı dilerim.”

Bakmadan Geçme