Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yine Bir İlk

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Mehmet Fatih Can önderliğinde Doç. Dr. Murat Urkan, Op. Dr. Cem Dönmez, Op. Dr. Asım Onur ve Op. Dr. Sercan Subaşı tarafından ilk kez Laparoskopik Pankreatikoduodenektomi (Whipple) ameliyatı gerçekleştirildi.

  • 4895
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yine Bir İlk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık alanında ilklere imza atmaya devam ediyor. Hastanede ilk defa 62 yaşında sarılık şikayetiyle takibe alınan hastaya, Laparaskopik ameliyat gerçekleştirildi. 
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;
“Pankreas kanseri,  dünyada en sık ölüme yol açan 4. kanser türüdür. Pankreasın en çok baş kısmında gelişir. Tedavisinde hem cerrahi hem de kemoterapinin yeri önemlidir. Pankreasın baş kısmına yerleşmiş kanser, tümör veya kistler nedeniyle yapılan Whipple ameliyatıdır. Whipple ameliyatı; pankreas başı, safra yolunun son kısmı, on iki parmak bağırsağı ve safra, pankreas sıvılarının on iki parmak bağırsağa döküldüğü alandan kaynaklanan kanserlerin tedavisinde başvurulan bir ameliyattır. 62 yaşında sarılık şikayetiyle takibe alınan hastanın gerekli ameliyat öncesi hazırlıkları yapılarak laparaskopik ameliyat gerçekleştirildi. Başarıyla gerçekleştirilen ameliyat sonrası kendisini daha iyi hisseden ve şifa ile taburcu olan hastamız süreçte emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti. Pankreas ameliyatları laparoskopik yöntemlerle gerçekleştirildiğinde hastaların hastanede yatış süreleri kısalmakta, daha az ağrı ve daha küçük bir ameliyat izi ile tedavi mümkün olmaktadır.”
“MUĞLA’DA SAĞLIK HİZMETLERİNE HER GÜN BİR YENİSİNİ DAHA EKLEMENİN MUTLUĞUNU YAŞIYORUM”
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan’da yapılan ameliyat ile ilgili olarak “Kurumumuzda böylesi özellikli ve zor bir ameliyatı gerçekleştiren tüm ekibe teşekkür ediyorum; devam eden pandemi şartlarında, Bakanlığımızın sağlık politikaları kapsamında Muğla yöresinde halkımıza sunulan sağlık hizmetlerine her gün bir yenisini daha eklemenin mutluğunu yaşadığını” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme